Olen aika varma, että olen tullut keksineeksi parhaan tuorepuurokombon mitä maa päällään kantaa. Postasin aiemmin ihanasta tuorepuurosta, mutta nyt kun olen siirtynyt ruokavaliossani jos ei nyt ihan maidottomaan, niin ainakin vähän maitoa sisältävään tarjontaan, jouduin vähän muokkailemaan tuorepuuroakin. Ja siitähän tuli entistäkin parempaa!

Paras tuorepuuro syntyy näistä:
1 dl kaurahiutaleita
2-3 rkl chiansiemeniä
~1,5 dl vettä (kauramaitokin on varmasti jees)
mustaherukoita maun mukaan (reilusti!!)
loraus mehukeittoa (käytän itse vadelmaa)

Sekoita ainekset rasiassa ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Lisää nestettä puuroseokseen tarpeen mukaan, puuro saa olla tekovaiheessa aika löysää, koska kaurahiutaleet ja chiansiemenet turpoavat hyvin nesteessä. Itse laitan pakastemarjat jäisinä puuroseokseen ja ne sulavat siinä hyvin aamuksi. Aamulla kevyt sekoitus ja puuro lautaselle ja jotain herkkua päälle. Ihan nynnyille en suosittele säpäkän kirpakkaa mustaherukkapuuroa, mutta tämä puuro kyllä totisesti avaa silmät aamulla. Toki kirpeyttä hieman loiventavat makeammat lempiherkkuni mansikat, banaani ja auringonkukan siemenet. Päälle voi tosin laittaa ihan mitä tahansa, niinkuin itse puuroonkin. Lorautimpa kerran joukkoon vaniljakastikkeen jämätkin :)

Kylkeen vielä tummapaahtoinen kahvi kera iKaffen. Ai että!
Suosittelen kokeilemaan!