Äitini ilahdutti mua taannoin ihanalla tuoreella leivällä (harvinaista herkkua gluteenittomalle) ja resepti oli niin helppo ja leipä herkullista, että ajattelin jakaa sen teillekin. Tätä on tullut tehtyä kotonakin, koska simppelit ainekset löytyvät lähes aina kaapista. Olen keksinyt myös muutaman variaation jota tulen kokeilemaan. Mutta reseptiin, se on peräisin Glu.fi -sivustolta, josta löytyy muutakin gluteenitonta herkkua.

Gluteeniton peltileipä

5 dl vettä
~4 dl puhdaskaurahiutaleita
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl oliiviöljyä
6 dl Semper Grov Mix karkea jauhoseosta
1 kananmuna (pinnan voiteluun)

1. Sekoita lämpimään (+42c) veteen kaurahiutaleet, kuivahiiva, sokeri, suola ja öljy. Sekoitukseen käy esim muovihaarukka, käsin ei tätä taikinaa tarvitse vaivata.
2. Lisää karkea jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle jauhoja, jotta saat taputeltua taikinan tasaiseksi levyksi. Anna kohota liinan alla 30 min.
4. Leikkaa leipä sopiviksi paloiksi taikinarullalla tai veitsellä ja ripottele kaurahiutaleita pinnalle.
5. Sivele leivän pinta kananmunaseoksella.
6. Paista 225 asteisessa uunissa, keskitasolla, noin 15-20 minuuttia.

Kun leipä on valmis taittele se heti paloiksi ja laita jäähtymään ilmavasti. Pellillä jäähtyessään leipä voi kerätä kosteutta.

Parhaimmillaan leipä on heti lämpöiseltään oivariinin kanssa ja kuivahtaa suht nopeasti kuten useimmat gluteenittomat leivät, joten kannattaa pakastaa pian jos ei tule syöneeksi koko pellillistä kerralla :) (Ei sillä että joku olisi niin tehnyt... uuups)