13 huhtikuuta 2017

Plussia ja miinuksia

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 7.42
Olen vähän ylimalkaisesti sivunnut kuulumisiani viime aikoina, joten kerrotaampa nyt hieman tarkemmin mitä täällä oikein on meneillään. Millaisia plussia ja miinuksia sitä on viime aikoihin mahtunut.

- kipu, pelko, epätietoisuus, huoli
Voihan terveys; Migreeni on vaivannut tänä(kin) vuonna jo ihan urakaksi asti. Jos vielä kuvittelin pärjääväni kroonistuneen päivittäisen migreenini kanssa, tämä viheliäinen piru on nyt muuttanut muotoaan niin, että kovissa kohtauksissa menetän lähes kokonaan näkökykyni, jonka jälkeen alkava särky kaataa petiin täysin eivätkä lääkkeetkään toimi kunnolla. Toimintakyky palautuu ehkä 7h jälkeen kohtauksen alkamisesta. Ei hyvä.
Mahavaivani sen sijaan eskaloituivat parisen viikkoa sitten niin, että minut kiidätettiin ambulanssilla ensiavun shokkihuoneeseen (tosielämän Teho-osasto -meininki!). 5h tehohoidon, tutkimusten ja parin osastolla vietetyn yön jälkeen aloin olla jälleen elävien kirjoissa, mutta toipuminen ja voimien keräily jatkuu edelleen. Ja tutkimukset jatkuvat...

- vesittyneet suunnitelmat
Koska migreenikohtaukset rajoittavat näin merkittävästi nykyisin elämää, on todella vaikeaa tehdä mitään suunnitelmia. Mitä enemmän kaikki menee plörinäksi ja joudun perumaan menoja, sen enemmän ärsytys kasvaa. Kouluhommien aikatauluissa pysyminen on todella haastavaa kun voi olla etten vaikka viikkoon pysty tekemään mitään. Pelkään että kohta olen kotini vanki kun en uskalla lähteä yksin johonkin sen pelossa että näkö lähtee enkä selviä takaisin kotiin.

- rahatilanne
Kun tulot on noin 500€/kk voitte arvata minkä verran persuksissa tuntuvat normaalin katastrofin päälle ylimääräisenä tulleet ja samalle kuulle osuneet 200€ sairaalalasku ja 150€ neurologin palkkio... Oikeasti, välillä sitä ei tiedä pitäisikö tässä itkeä vai nauraa.

No, jotain hyvääkin:
+ helpotus, toivo
Jos tämä sairastaminen on ollut rankkaa niin henkisesti kuin fyysisestikin, on siinä mielessä toiveikasta, että minulla vihdoin on alustava diagnoosi. 20 vuoden oireilun jälkeen jos nyt vihdoin saataisiin selville mikä minua oikeasti vaivaa!

+ olen saanut hoidettua opiskeluni
Vaikka voimat ja jaksaminen on olleet todella vähissä, olen saanut hoidettua kaikki pakollista läsnäoloa vaativat luentoni ja palauttanut tehtäväni ajallaan. Kovaa prässiä on kuitenkin luvassa vielä loppukevääksi kun pitäisi saada kaikki itsenäiset kurssit puristettua valmiiksi ja tentit tehtyä. Onneksi kevään kurssit on tosi mielenkiintoisia, yrittäjyyttä ja viestintää.

+ pääsen tapaamaan tuttuja
Pääsen tällä kertaa (pitkästä aikaa!) osallistumaan kevään Indiedays tapahtumaan! Odotan innolla reissua, pientä irtiottoa ja kaikkien ihanien tyyppien tapaamista pitkästä aikaa. Ihan superia <3

+ toinenkin reissu
Toukokuun alussa on tiedossa toinenkin reissu, silloin matkaan Turkuun ystäväni synttäreille. Huippureissu tulossa siitäkin! (Migreenit muuten eivät kuulu näihin reissusuunnitelmiin sitten lainkaan!)

+ kaikki järjestyy
Vaikka kuinka pelottaisi, ei auta kuin uskoa että kaikki järjestyy. Kaikki menee vielä parhain päin. On kuitenkin niin paljon mistä olla kiitollinen.


Ihanaa pääsiäistä! Syökäähän paljon kindereitä <3
Minä pidän pienen pääsiäislomasen :)11 kommenttia:

Irina - White & Fresh kirjoitti...

Nyt peukut tosissaan pystyyn, että se diagnoosi ja sitä kautta asianmukainen hoito nyt saataisiin! <3 Ja hei, mä olen tulossa Id:n päivätapahtumaan, joten siellä nähdään! :)

Jonna H. kirjoitti...

Toivottavasti tulee diagnoosi, sitten ainakin tietäis miten menetellä, tollaiset yhtäkkiset jutut ei ole ollenkaan kivoja. :(

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Irina: Toivotaan tosiaan että hoito löytyy. Meinasinkin kysellä että nähdäänkö siellä, mutta siis nähdään! :)

Jonna: Todellakin. Oon niin pitkään sairastanut ja lähinnä on epäilty et oon masentunu, lihava, laiska tms niin oon aika helpottunut et löyty se ihan oikea syykin kaikelle vihdoin...

Irina - White & Fresh kirjoitti...

Joooooo <3 :)

Katja Vuori kirjoitti...

Voi apua, kuulostaa kyllä tosi kovalle setille! Vaikka onkin eri asia itsellä, niin osaan kyllä samaistua siihen kun ei tiedä vielä diagnoosia, joten toivotaan että se vahvistuisi pian... Tsemppiä sinne suunnalle, ja pian siis nähdään :)

Idsu / Huulipunamania-blogi kirjoitti...

Tosi paljon tsemppiä ja voimia <3 itse elän kroonisen selkäkivun ja pullistumien kanssa, joten tiedän vähäsen mitä elämä kivun ja kivun pelon kanssa on.. Mutta aina asiat järjestyy jotenkin! Aurinkoista kevättä <3

Henna - Pakkomielteitä. Minullako? kirjoitti...

Voi Tiia, toivottavasti asiat järjestyy nyt! <3

henna
www.stoori.fi/pakkomielteita

Minnea Muru kirjoitti...

Paljon tsemppiä sinne! Kyllä kaikki varmasti vielä järjestyy! Ja hyvä, jos tutkimukset etenevät!
Ihanaa ja rentouttavaa pääsiäislomaa sinulle!

hannamaria kirjoitti...

Todella paljon tsemppiä sinne, itteänikin on vaivannut päänsäryt tässä kuussa jotenkin ihmeellisen paljon ja vaikka ne ei yleensä migreeniin asti mene, ärsyttää toden teolla! Ootan niin meidän ID-reissua, siitä tulee varmasti mahtava!

hanna
www.hannamariav.com

Katja/Optimismiajaenergiaa kirjoitti...

Voi että, luin tämän vasta nyt. :( Piti enemmmänkin jutella kanssasi lauantaina, mutta mihin se aika aina katoaa! Halaus ja parempia vointeja sekä jaksamista, pysy migreeni poissa!

Katja - Tässä ja Nyt kirjoitti...

Kylläpä sinua koetellaan <3 Lempeitä ajatuksia sinne <3

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review