Olen vähän ylimalkaisesti sivunnut kuulumisiani viime aikoina, joten kerrotaampa nyt hieman tarkemmin mitä täällä oikein on meneillään. Millaisia plussia ja miinuksia sitä on viime aikoihin mahtunut.

- kipu, pelko, epätietoisuus, huoli
Voihan terveys; Migreeni on vaivannut tänä(kin) vuonna jo ihan urakaksi asti. Jos vielä kuvittelin pärjääväni kroonistuneen päivittäisen migreenini kanssa, tämä viheliäinen piru on nyt muuttanut muotoaan niin, että kovissa kohtauksissa menetän lähes kokonaan näkökykyni, jonka jälkeen alkava särky kaataa petiin täysin eivätkä lääkkeetkään toimi kunnolla. Toimintakyky palautuu ehkä 7h jälkeen kohtauksen alkamisesta. Ei hyvä.
Mahavaivani sen sijaan eskaloituivat parisen viikkoa sitten niin, että minut kiidätettiin ambulanssilla ensiavun shokkihuoneeseen (tosielämän Teho-osasto -meininki!). 5h tehohoidon, tutkimusten ja parin osastolla vietetyn yön jälkeen aloin olla jälleen elävien kirjoissa, mutta toipuminen ja voimien keräily jatkuu edelleen. Ja tutkimukset jatkuvat...

- vesittyneet suunnitelmat
Koska migreenikohtaukset rajoittavat näin merkittävästi nykyisin elämää, on todella vaikeaa tehdä mitään suunnitelmia. Mitä enemmän kaikki menee plörinäksi ja joudun perumaan menoja, sen enemmän ärsytys kasvaa. Kouluhommien aikatauluissa pysyminen on todella haastavaa kun voi olla etten vaikka viikkoon pysty tekemään mitään. Pelkään että kohta olen kotini vanki kun en uskalla lähteä yksin johonkin sen pelossa että näkö lähtee enkä selviä takaisin kotiin.

- rahatilanne
Kun tulot on noin 500€/kk voitte arvata minkä verran persuksissa tuntuvat normaalin katastrofin päälle ylimääräisenä tulleet ja samalle kuulle osuneet 200€ sairaalalasku ja 150€ neurologin palkkio... Oikeasti, välillä sitä ei tiedä pitäisikö tässä itkeä vai nauraa.

No, jotain hyvääkin:
+ helpotus, toivo
Jos tämä sairastaminen on ollut rankkaa niin henkisesti kuin fyysisestikin, on siinä mielessä toiveikasta, että minulla vihdoin on alustava diagnoosi. 20 vuoden oireilun jälkeen jos nyt vihdoin saataisiin selville mikä minua oikeasti vaivaa!

+ olen saanut hoidettua opiskeluni
Vaikka voimat ja jaksaminen on olleet todella vähissä, olen saanut hoidettua kaikki pakollista läsnäoloa vaativat luentoni ja palauttanut tehtäväni ajallaan. Kovaa prässiä on kuitenkin luvassa vielä loppukevääksi kun pitäisi saada kaikki itsenäiset kurssit puristettua valmiiksi ja tentit tehtyä. Onneksi kevään kurssit on tosi mielenkiintoisia, yrittäjyyttä ja viestintää.

+ pääsen tapaamaan tuttuja
Pääsen tällä kertaa (pitkästä aikaa!) osallistumaan kevään Indiedays tapahtumaan! Odotan innolla reissua, pientä irtiottoa ja kaikkien ihanien tyyppien tapaamista pitkästä aikaa. Ihan superia <3

+ toinenkin reissu
Toukokuun alussa on tiedossa toinenkin reissu, silloin matkaan Turkuun ystäväni synttäreille. Huippureissu tulossa siitäkin! (Migreenit muuten eivät kuulu näihin reissusuunnitelmiin sitten lainkaan!)

+ kaikki järjestyy
Vaikka kuinka pelottaisi, ei auta kuin uskoa että kaikki järjestyy. Kaikki menee vielä parhain päin. On kuitenkin niin paljon mistä olla kiitollinen.


Ihanaa pääsiäistä! Syökäähän paljon kindereitä <3
Minä pidän pienen pääsiäislomasen :)