23 toukokuuta 2015

Onnesta ja kiitollisuudesta

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 13.07
Ompahan ollut melkoinen viikko!
Maanantaiaamuna pitkään odotetut yo-tulokset saapuivat vihdoin ja kyllähän tuosta äidinkielen laudaturista melkoinen riemu repesi. Sain sen mitä lähdin hakemaan, ja uskokaa kuulkaa että tuntuu hemmetin hyvältä saada koulu päätökseen näin! (mitä nyt tuo C enkusta jäi vähän kaivelemaan, mutta mietin sen uusimista sitten joskus...)

Maanantaina kävin myös yliopiston pääsykokeissa, joten nyt on kirjat työnnetty syvälle kaappeihin, enkä aio vilkaistakaan mitään kirjaa ainakaan ennen syyskuuta.

Tiistaina sitten ilmestyi Keskisuomalaisessa minusta tehty juttu. Viikko on ollut yhtä liikutusta ja kyyneleitä. Olen saanut niiiin ihania viestejä, onnitteluja ja kannustusta. Olen itkenyt sitä, ettei mummo voi olla juhlimassa mun lakkia, mutta toisaalta sitäkin, että tiedän miten hemmetin ylpeä mummo olisi musta just nyt. Olen saanut muistutuksia siitä, että aina ei mun elämä ole ollut näin mallillaan kuin nyt. Ystävät on myötäeläneet ihan täysillä ja itkeneet kilpaa mun kanssa onnesta. Nyt on elämä hyvin, en varmasti voisi onnellisempi olla.

Tämä kiitollisuus vetää sanattomaksi. On vaan käsittämätöntä, että olenkin saanut näin ihanan perheen ja ystävät mun ympärille. Love you all <3
Kiitos!

Lehtijutun kuva on sen verran pieni, että kuvasta ei varmaan hyvin saa selvää, mutta kopsaan tekstin tähän jos joku haluaa lukea.

Keskisuomalainen 19.5.2015
Jyväskylä
Virpi Piippo


"Olen oppinut, että osaan ja olen jopa hyvä"

Tiia Penttinen: Lukion suorittaminen vaati kovaa työtä, mutta todistuksessa on monta kymppiä.

Jyväskyläläinen Tiia Penttinen, 36, on kevään tuore ylioppilas, joka on suorittanut lukio-opinnot ja ylioppilastutkinnon aikuisiällä erinomaisin tuloksin.
Penttinen hymyilee muistellessaan kirjoituksia, joita hän jännitti valtavasti.
-Meinasin mennä sekaisin jännityksestä ja stressistä ennen terveystiedon kirjoituksia. Minulle tuli mahahaava sen takia. Kun lopulta sain paperit eteeni, pää kylmeni ja järki alkoi juosta. Kirjoitin siltä istumalta 26 sivua täydellisessä flow-tilassa ja yllätyksekseni sain aineesta laudaturin.

Eipä varmasti yläasteen opettaja olisi silloin uskonut, että Penttinen tulee saamaan fysiikan arvosanaksi lukion päästötodistukseen kympin. Hän kun meinasi antaa tytölle aikoinaan ehdot fysiikasta.
-Peruskoulussa minua kiinnosti opiskelua enemmän pojat ja bileet. Nuoruus oli aika raisu ja rankkakin. Hain kuitenkin lukioon, mutten päässyt, ja olen ollut siitä nyt aikuisena kiitollinen. En olisi varmastikaan selvinnyt siitä kunnialla. Menin ammattikouluun hotelli- ja ravintola-alaa opiskelemaan, Penttinen kertoo.

Penttinen suoritti lukion kolmessa vuodessa, ja nopeamminkin hän olisi sen selvittänyt, mutta halusi lakin päähänsä keväällä.
-Aikuislukioon ilmoittauduin, kun siskoni ilmoittautui lukemaan sinne kieliä. Siitä se lähti, vaikka vielä siinä vaiheessa ajattelin, ettei minulla ole lukupäätä. Olen kuitenkin päämäärätietoinen ja kun jotakin päätän, niin se pitää. Jos ei ole valmis tekemään kovasti työtä, niin mitään ei voi saavuttaa.

Opiskeluaikana Penttinen koki opiskellessaan suuria onnistumisen hetkiä, mutta myös epätoivon hetkiä.
-Etenkin alussa mietin, tuleeko tästä mitään. Tein päivät töitä vaatekaupassa myyjänä, illat istuin pulpetin takana ja yöt kirjoitin esseitä. Kun aloin saamaan hyvää palautetta, niin se innosti opiskelemaan lisää. Opin itsestäni paljon ja huomasin oppivani ja olevani hyvä monessa asiassa. Opiskelu vaati välillä luovia metodeja. Saatoin kirjoittaa lähes kolme metriä pitkän aikajanan historiasta, mutta niin vain tuli todistukseen kymppi. Opin myös kemiaa ja matematiikkaa, vaikka fysiikan ohella olen ollut näissä aina toivoton. Molemmat siskoni osasivat neuvoa minua näissä aineissa, kiitos heille. Muutenkin perhe ja ystävät vetivät minut välillä pois epätoivon suosta. Penttinen muistelee vielä kiitollisena ryhmänohjaajaansa Mirjaa, joka auttoi usein vaikeiden aineiden kanssa.

Penttinen on nyt hakenut Jyväskylän yliopistoon lukemaan kirjallisuutta. Kirjailijan, toimittajan ja copywriterin ammatti kiinnostaa. Yksi monesta haaveesta on kirjoittaa joskus lastenkirjoja. Hän haluaa kuitenkin oppia kirjoittamisesta vielä lisää.


21 kommenttia:

Marianne kirjoitti...

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

♥ ♥

Anonyymi kirjoitti...

Hei Paljon Onnea!! Upeat arvosanat! löysin blogisi kaksi minuuttia sitten ja heti on pakko kommentoida :D Liippasin jotenkin niin läheltä omaa tilannettani! Hienoa, että "kolkut ja risat" -ikäisenä joku muukin tavoittelee unelmiaan minun lisäkseni :)
Minuakin kiinnosti lukiossa enemmän pojat ja rentoilu, kuin opiskelu. Jälkiviisaana voin sanoa, että rahkeita olisi ollut parempaankin. Lapsesta saakka olen sanonut haluavani lääkäriksi. Lukio meni miten meni ja hain pari kertaa lääkikseen, mutten päässyt. Tyydyin ajatukseen, että olen liian tyhmä siihen kouluun. Opiskelin ammatin hoitoalalta ja olen ollut siihen pääpiirteissään tyytyväinen. Kuitenkin vuosi sitten alkoi tuntua, että ehkä sittenkin pitäisi vielä tavoitella unelmiani. Puoli vuotta opiskelin töiden ohella pääsykokeisiin, jotka olivat viime viikolla. Fiilis on sellainen, että tuskin pääsen opiskelemaan tänä vuonna, mutta ensi vuonna viimeistään! On ollut mukava huomata, että näin "vanhanakin" voi vielä oppia kemiaa ja fysiikkaa ja ihmetellä, että mitä vaikeaa niissä oli silloin reilut 10 vuotta sitten :D Mukavaa kesää sinulle ja toivottavasti pääset opiskelemaan! :)
t. Maria

Anonyymi kirjoitti...

Oikein paljon onnea sinulle!! Ihanaa juhla päivää :). T. Nina

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Maria: Olipa kiva kuulla että joku muukin tavoittelee unelmiaan aikuisena! Olen miettinyt, että eikö tän ikäisenä jo olisi aika tehdä sitä mistä oikeasti haaveilee, vaikka siinä ei olisikaan järjen hiventäkään! Toivottavasti tärppää koulun suhteen ja ihanaa kesää! <3

Nina: Kiitos <3

Heidi / Checklist kirjoitti...

Ihan mahtavaa! ♡ Saat kyllä syystä olla todella ylpeä itsestäsi! Toivon, että paikka koulusta lohkeaa! Mä päätin itse markkinointiviestinnän opinnot elokuussa ja nyt olen jo (taas) uutta tutkintoa suorittamassa :) Tällä kertaa graafista tuotantoa, printti- ja webbiviestintää. Jos vaikka graafikoksi joku päivä...? ;) Töiden ohessa pystyy aikuinenkin opiskelemaan, vaikka helppoa se ei ole. Paljon onnea isosta urakasta! ♡

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Heidi: Kiitos <3
Mäkin oon nyt menossa vihdoin maanantaina suorittaan kans ne puuttuvat kaksi visualistinäyttöä, saan nekin paprut ulos nyt sit kans :) Tsempit sinne opintoihin, kyllä ei töiden ohessa opiskelu helppoa ole, mutta varmasti sitäkin palkitsevampaa :)

Jenna // Perhosena lennän kirjoitti...

Aivan mahtavaa!!! Onneksi olkoon ja valtavan suuri ja lämmin halaus! <3

Girly Style kirjoitti...

Loistavaa, Tiia! Paljon, paljon onnea, sen olet ansainnut <3

Kikka Kainu-Lehto kirjoitti...

Upea suoritus, sylintäydeltä ONNEA!

Suvi kirjoitti...

Vau, upeat yo-tulokset! Onneksi olkoon! :)

Annukka kirjoitti...

Olet kyllä niin ansainnut kaiken onnen Tiia <3. Tuli itsellekin ihan tippa linssiin tästä. Ja olet paitsi hyvä, myös ihan hitsin kaunis :)

Rakastan ihmisten onnistumisia ja tää tarina oli jotenkin erityisen tärkeä, kun olen täällä sun mukana viime vuodet roikkunut.

Lyde kirjoitti...

Oikein paljon onnea, upea todistus!

SatuKoo kirjoitti...

Onnittelut, todella upea suoritus*

Jaana - At home kirjoitti...

AIVAN MAHTAVAA! Paljon onnea sinulle!! Ihana tuo lehtikirjoitus, kyllä tuolla päättäväisyydellä mennään yli mistä tahansa :) Ja tämä antaa kannustusta myös meille muille, minäkin aloitan opinnot syksyllä, alanvaihto edessä ;)

Tiia K kirjoitti...

Tiia aivan mieletöntä, niin paljon onnea ja vielä kertakaikkiaan upeista tuloksista, jihuu! Saat olla niin ylpeä itsestäsi, työn ohella opiskelu vaatii sitkeyttä ja sissiasennetta. <3

Nyt eletään jänniä aikoja ja jään odottamaan yliopistokuulumisia.

Vietä ihana lakkiaispäivä. <3

Satu // XL Elämää kirjoitti...

Upeat arvosanat ja mahtava juttu! Onnea tätäkin kautta <3

S - Beauty of Life kirjoitti...

Wautsi! ONNEAONNEAONNEA!!!! Siis niin hieno suoritus ja mitkä arvosanat!! You go girl!!

Mutta yks juttu..mul on jotain mennyt ohi, mut siis mä oon oikeesti luullut et oot joku 25, sillä näytät niin superdper nuorelta!!! :)))

Jaana kirjoitti...

Ihan mielettömän hyvät kirjoitusten tulokset, onnea!! :) Ja tosi hyvä toi Keskarin tekemä juttukin, koskaan ei ole liian myöhäistä tavoitella unelmiaan.

Katja/Optimismiajaenergiaa kirjoitti...

Mahtavaa Tiia! Upeat tulokset joita fb:ssa ihailin. Kohta on juhlatkin, mäkin saavun viikonlopuksi Jyväskylään sua jahlakalua kuikuileen. ;)

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Super iso kiitos kaikille onnitteluista vielä näin jälkijunassa <3 Moneen kertaan olen lukenut teidän kauniita sanojanne ja monet itkut tirauttanut. Olette ihania <3 Kiitos!

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review