22 maaliskuuta 2014

Uppiskirjoja

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 9.00
Rakastin pienenä Uppo-Nallea! Kirjoja luettiin mulle unisaduksi ties kuinka moneen kertaan ja juonenkäänteet ja hassut runot viihdyttivät mua kerta toisensa jälkeen aina yhtä paljon. Kainalossa unikaverina köllötteli tietenkin Uppis pehmolelu.

Nyt kun minulla on pikkuinen kummityttö, ajattelin että haluan tutustuttaa hänetkin Uppiksen vetiseen maailmaan. Kun tyttö on vielä pikkuruinen, on minulla hyvää aikaa haalia Uppiskirjat tänne meille, jossa voidaan sitten pimun kanssa niitä lukea jahka hän on vähän vanhempi. Ekat ostokseni olen tehnyt huutonetistä ja tori.fistä. Iskän luota pitäisi löytyä jostain omat lapsuuden kirjani; Uppo-Nallen talviturkki, Uppo-Nalle ja setä Tonton sekä Uppo-Nalle ja Nukku-Ukko. Aion hankkia ainakin 90-luvulle asti ilmestyneet Uppiskirjat. Kokoelmanihan on ihan hyvällä alulla jos vaan omat tärkeät kirjani ovat tallessa :) Toinen kirjasuosikkini oli Pupu Tupuna, täytynee niitäkin ostaa.

Mä olen oiva heppu.
On selässäni reppu
ja repun alla peppu.
Oi, oiva olen heppu.

Nyt hätää ole eipä
kun repussa on leipä
ja leivän päällä muna
on oikein paistettuna.

Jo ilo nousee tukkaan:
teepullon pistin sukkaan.
Se temppu maksoi vaivan,
tee lämmintä on aivan.

Oi, oiva olen heppu,
on vierelläni reppu
ja jäätiköllä peppu,
mä olen kelpo heppu.

-Uppo-Nalle-

Kuuluiko Uppis sinun lapsuuteesi, vai kenen seikkailuissa sinä olit mukana?
15 kommenttia:

Nanni kirjoitti...

Pitää aivan miettiä, että mikä se minun juttuni lapsena oli mutta ei minulla tainnut olla yhtä suurta suosikki ainakaan kirjoissa. Tosi paljon kuitenkin tykkäsin Rölli Peikosta, katselin sitä innokkaana tv.stä ja kuuntelin kasetilta, osasin kaikki laulut ulkoa ja osaan varmaan vieläkin. Meillä on edelleen tallella kaikki minun vanhat kirjat joita omat lapset nykyään lukee/katselee. Anneli ja Onneli elokuva toi ihanan nostalgisen olon, niitä kirjojan luin kouluikäisenä kovasti. Oli ihana käydä katsomassa tuo elokuvana.

Tiia / Black + White = Grey kirjoitti...

Muistan, että Uppo-Nalle oli ensimmäinen elokuva, jonka pääsin leffateatteriin katsomaan :). Muistan vieläkin sen jännittyneen fiiliksen, kun kaikki oli uutta ja jännittävää, ja kirjoista tuttu symppis Nalle seikkailikin nyt elävänä valkokankaalla :). Olin muistaakseni 3- tai 4-vuotias.

Viivi / Valkoinen Soihtu kirjoitti...

Ihana Uppis♥ Mä kanssa tykkäilin pienenä tyttönä Uppo-Nallesta, suloinen reppananalle:) Pupu Tupuna oli myös suosikkejani! Mahtava idea alkaa keräilemään Uppo-Nalle-kirjoja! Aurinkoista viikonloppua!

Sanna kirjoitti...

Kyllä, Uppis kuului ehdottomasti mun lapsuuteeni. Nuo kirjat olen säilyttänyt rakkaina aarteina ja ajattelin myös omille kummilapsilleni hankkia Uppis-kirjoja merkkipäivinä! :)

Miss J kirjoitti...

Uppis on kyllä ihana! <3 Sen lisäksi muistan, että ainakin mummolassa luettiin ahkerasti Pupu Tupunaa sekä Miinaa ja Manua. :)

Xeve kirjoitti...

Minulla on vielä tallella lapsuuden lempparini Uppis-pehmokarhu, joka on nähnyt elämää vähintäänkin yhtä paljon kuin minä reilussa 30 vuodessa (ja sen on kyllä näköinenkin- karhu siis, ei omistaja!). :)

Jonna H. kirjoitti...

Ihana Uppo-nalle. <3

Henna - Pakkomielteitä. Minullako? kirjoitti...

Kyllä meillä oli myös Upponalle. Kuitenkin enemmän kuunneltiin Pupu Tupunaa, jopa vanhemmat nauhoittivat kasetillekin :)

gullamaari kirjoitti...

Oi, oiva olet heppu :) kyl muistan ihan parhautena tuon lapsuuden kultaisen runon! Hyvää pyhää!

Dara kirjoitti...

Mä olin vannoutunut Uppisfani lapsena ja oon sitä vieläkin :) Uppis on ehdottomasti yksi maailmankirjallisuuden lumoavimmista persoonista, ja karhuista varmaan kaikkein paras!

"Minä en pohjimmiltani ole
nalle kovin raju.
Upossa uiden kehittyi
mulle oiva rauhan taju.
Sellainen tietäköön huutia
joka rakastaa pelkkää ruutia!
Ja sellainen jolla on ammuntaan halua,
voi rauhassa vaikka navettaan valua.
Pyssyksi kelpaa navettaharja,
ammunnan hoitaa karja."

Eiks oo söpö ja niin viisas runo! <3

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Uppis-kirjat kuuluivat lapsuuteeni - ihania kirjoja! <3 Kirjat ovat edelleen tallella. :)

Annukka kirjoitti...

Voi Uppista :). Oli yks mun poikieni lapsuudenajan lemppareista. (Ei sillä että itse olisin yhtään vanha ;))
Eikös niissä tarinoissa ollu Reetta kans? Ainakin muistan sellaisen pätkän, jossa Uppis oli ilmeisesti häippässyt johonkin ja Reetta sanoi, että "Mun lätyt ei mee alas, jos Uppis ei tuu..." :)

littleB kirjoitti...

Ihanaa et meitä Uppiksen kavereita on enemmänkin! <3

Nanna - Luumutar kirjoitti...

Täällä toinen Uppis-fani... ja Pupu Tupuna <3
Arvaa vain mitä kirjoja meidän pienelle ostetaan...=)

littleB kirjoitti...

Jee, meitä on monta! :) Kirjat on ihania, ja eritoten tollaset joihin liittyy muistoja omasta lapsuudesta <3

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review