18 joulukuuta 2013

Kaaoksen selättäjä: vaatekaapin siivous

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 7.04
Muistatteko kun kesällä kirjoittelin keinoista oman pään sisäisen kaaoksen selättämiseksi. Kesällähän hankin dosetin helpottamaan lääkkeistä ja niiden ottamisesta ja muistamattomuudesta johtuvaa turhaa stressiäni. Miten hyvä mieli siitä tuleekaan kun keksii jonkun tavan helpottaa omaa elämäänsä. Miksi ärsyyntyä ja miettiä jotain juttua monta kertaa päivässä, jos tilanteeseen on olemassa helpotus ja usein vielä aika helppokin! :) Harmi etten tullut tällä kertaa ottaneeksi kuvaa lähtötilanteesta.


Tällä kertaa helpotus nimittäin löytyi vaatekaapin siivoamisesta ja järjestelystä. Joka vuosihan pitäisi tehdä ihan kunnollinen siivous ja tarpeettomien raakkaus kirpparille, ja aloitinkin homman kesällä. Pinot jäivät vähän sikin sokin ja homma jäi kesken yksinkertaisesti ajanpuutteen vuoksi. Pitkin syksyä tuli käytettyä arkena usein samoja vaatteita, koska jo vaatekaapin avaaminen alkoi stressata ja kesken jäänyt projekti kummitteli mielessä. Sekavasta ja täyteen ahdetusta kaapista ei löytänyt mitään ja oikean vaatekappaleen saaminen ulos kaapista vaati melkoisesti hermoja pinojen kaatuessa ja pullahtaessa ulos kaapista. Kirosana jos toinenkin lensi vaatteita myllätessä. Jotain oli tehtävä!


Edelleenkään aikaa ei ole kaiken läpi käymiselle, mutta edes jotain sain kirpparikassiin ja vaatteet järkevämpään, talviseen järjestykseen. Kesäkamat ylähyllyille ja neuleet ja muut lämpimät vehkeet helpommin saataville, oikealle korkeudelle. Kaltaiseni persjalkaiset varmasti tuntevat tuskani hyllykaapin käytöstä; ne ylimmät hyllyt vaan ovat ihan hyödyttömiä. (Se tunne kun olet juuri viikannut siistin pinon ja kurotut nostamaan sitä ylähyllylle, jolloin pino keikahtaa naamallesi ja kaikki leviää lattialle...) 

Nyt kaaos on selätetty, eikä projektin keskeneräisyys enää ahdista, vaikkakin karsimista kaapissa pitäisikin vielä tehdä. Sen aika koittanee kuitenkin vasta keväämmällä. Nyt sentään vaatteita voi käyttää, etsimänsä löytää ja pystyy ottamaan hyllystä ilman koko pinon levähtämistä lattialle. Vähemmän hermoilua, mukavampi arki :)

Pienet on kuulkaa ihmisen arkiset ilot <3


9 kommenttia:

SatuMaria kirjoitti...

Itsekin siivoilen vaatehuonetta (epä)tasaisin väliajoin. Tulee niin voittajafiilis, kun saa siivottua vaatehuoneen.

Marjukka/Nuapurissa kirjoitti...

Onni on järjestyksessä olevat kaapit. <3

nunju kirjoitti...

Minun niin pitäisi tehdä tuo sama!! Mulla on niin tilava vaatehuone, että ihan hävettää se kaaos. Tosin mulla nyt tietysti on siellä paljon muutakin kuin vain minun vaatteeni, mutta on siellä niin reippaasti tilaa myös minun vaatteille, että pitäisi niiden olla järjestyksessä... mutta eivät ole!

Jonna H. kirjoitti...

Että mä inhoan kaappien siivousta, mutta yleensä keväällä iskee se vimma ja laitan kaapit kuntoon, kun en enää kestä sieltä valuvia vaatteita, mitä joitain en ole vuoteen käyttänyt. :D

Sirpale kirjoitti...

Mulla ois taas sama projekti menossa,pitäis saada vaatteita turhaa täyttämästä kaappeja. Olen vissiin liian toiveikas ko pari kokoa liian pienet housutkin odottaa käyttäjäänsä:D

Ruut kirjoitti...

näkisit mun vaatekaapin ;) (jos muualla on siistiä niin se on se mun heikko kohta)

Irina - White & Fresh kirjoitti...

Mulle iski pahimpana angstihetkenä juuri tuo tunne, että nyt lähtee kaapeista kaikki mahdollinen vaate huitsin nevadaan. Alkutilannekuvatkin on jo otettu ja projektiin voisi ryhtyä joskus joulun jälkeen. Kun ahdistaa, on helpompi aloittaa raivaaminen ja selkeyttäminen itsensä ympäriltä.

littleB kirjoitti...

SatuMaria: Se on kyllä paras fiilis kun kaapit on siivottu ja voi vaan istua ihailemaan lopputulosta :)

Marjukka: Näin on!! :)

nunju: Oih, mä niin haaveilen vaatehuoneesta, pelottaa tosin ajatuskin siitä millaisen kaaoksen saisin siellä aikaiseksi :D

Jonna H: Sitä vimmaa odotellessa että saisin kunnolla nuo kaapit vielä joskus perattua läpi! :)

Sirpale: Samaa toiveikkuutta havaittu täälläkin :D

Ruut: Joo, keräilijäluonteeni paljastuu kaappeihin kurkkaamalla :D

Irina: Totta, siisteys rauhoittaa :)

Blogi Vanilija kirjoitti...

Mun pitäisi kanssa siivota koko perheen vaatekaapit - ehkä sit joulun pyhäpäivinä.
Mukavaa joulun odotusta
t.Sanna

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review