09 marraskuuta 2013

Pullamössötyttö

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 7.30
Oijoi, eilen yhtäkkiä mieleeni tuli pullamössö, tuo lapsuuden herkku! Erikoisherkkua saikin aina vaan mummon luona, en muista että koskaan kotona sitä olisi tarjoiltu. Mummo laittoi isoon mukiin palasia pehmoisesta tuoksuvasta pitkopullasta ja päälle paljon maitoa. Omnomnom!

Kuva: Valio

Iskipä ihan hirmuinen pullahimo! Olen ollut gluteenittomalla maaliskuusta alkaen, ja sen jälkeen syödyt leivonnaiset mahtuvat kyllä yhden käden sormiin. Toisaalta ihan hyväkin siis että olen päässyt eroon jokapäiväisistä pullista ja kekseistä, liekö tämän lisääntynyt karkkihimo sitten kompensaatiota siitä? Mutta ajatus korvapuustista on kyllä tosi houkutteleva. Lämmin kanelinen puusti ja lasi kylmää maitoa, voiko olla mitään parempaa?

Kaupan valmiiden pullien ulkonäkö ja etenkin hinta saa kuitenkin jättämään pullerot hyllyyn. Metsästänkin siis gluteenittomia pullaohjeita ja muita vinkkejä gluteenittomaan leivontaan! Gluteeniton leivonta kuulostaa melkoiselta salatieteeltä, ja siksi mietinkin uskallanko heikkoine hermoineni edes ryhtyä kokeilemaan... Oletko onnistunut leipomaan maistuvaa gluteenitonta pullaa? Miten?Pullanhimo lienee vienyt mut eilen todella herkkään tilaan vai onkohan hormoonit jotenkin epäjärjestyksessä. Pillitin kuin vauva katsellessani Vain elämää- jaksoa! Varsinkin Ilkka Alangon versio Maaritin Neito ja ylioppilas biisistä avasi hanat oikein toden teolla. Aivan ihana biisi! Pukkaa kyyneltä silmänurkkaan tätä kirjoittaessakin. Tilanne vaatii pullaa!


6 kommenttia:

Milma kirjoitti...

Tässäpä sulle linkki mun yhteen luottoblogiin jos haluan leipoa jotain gluteiinitonta ja myöskin kokonaan jauhotonta ( ei siis edes gluteiinittomiajauhoja). Sattuupa vielä olemaan ihan korvapuustiohje :) En ole itse tätä reseptiä vielä kokeillut mutta kaikki muut mitä olen on toimineet.

http://hiidenuhmankeittiossa.blogspot.fi/2011/04/pullataikina-ja-raakapakastus.html

Milma kirjoitti...

Voi ei, sori...huijasimpa sua edellisessä kommentissa. Tuossa pullaohjeessa on käytetty gluteiinia :( En vaan tajunntu sitä tarkistaa kun yleensä blogin reseptit on gluteiinittomia. Tuo pulla taikina kuulemma kaipaa sitä kootumuksen takia...

hheidi kirjoitti...

Sen mitä minä olen gluteenittomia leivonnaisia leiponut, niin ei ne minusta nyt niin vaikeita ole verrattuna "tavalliseen". Riippunee kyllä varmaankin vähän mitä tekee :) Pullia en kyllä koskaan ole koittanut tehdä.

Marika V kirjoitti...

Vastaleivotun korvapuustin tuoksussa on vaan sitä jotain. Muutoin en pullan tuoksusta välitä.

littleB kirjoitti...

Milma: Se taitaa olla just se sitko mikä tuosta gluteiinista tulee. Mut kiitos paljon blogivinkistä, muita herkkuja löytyy kyllä toteutettavaks! :)

heeidi: Sitkon puuttumisen takia just pulla ja leipä lienee ne vaikeimmat, rakenteesta ei tuu samanlaista kuin tavallisesta. Mutta kaipa tuohonkin on jotain poppakonsteja, pitäs vaan olla kärsivällisyyttä rueta kokeileen :)

Marika V: Nams, kaikki pullan tuoksu on ihanaaaaa <3 Nyt alko tehdä mieli voipullaakin :)

nunju kirjoitti...

http://keliakia.blogspot.fi/2011/02/nyt-se-onnistui-pulla.html :)

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review