20 kesäkuuta 2013

Kaaoksen selättäjä: dosetti

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 10.31
Päätin aloittaa pienen juttusarjan omassa elämässäni vallitsevan kaaoksen selättämisestä. Olen viime aikoina huomannut monta juttua, jotka kuntoon laittamalla jatkuva stressaaminen tietystä jutusta voisi loppua. Mutta miksi se on vaan niiiiin vaikeaa?? Kun elämä on kiireistä, eikä vähistä vapaahetkistä oikein osaa enää nauttia vaan koko ajan pitäisi suorittaa jotain, on pakko tehdä pieniä juttuja helpottaakseen omaa oloaan. Viime aikoina kun vielä mieliala on ollut tosi alamaissa, tietyt jutut ärsyttävät entistä enemmän ja stressi se senkun kasvaa.


Ensimmäinen omaa oloa ja stressiä helpottava asia on niinkin yksinkertainen kuin dosetin ostaminen. Mulla on paljon jatkuvia lääkityksiä ja vielä sitten kaikki vitamiinit ja satunnaiset ylimääräiset lääkkeet kuten nämä antibiootit päälle. Stressaantuneena aloin unohtaa ottaa lääkkeitä, vapaapäivä varsinkin saattoi mennä kokonaan lääkkeettä. koska aamut eivät kulje samalla kaavalla kuin työaamuina. "Pitää muistaa ottaa lääkkeet, otinkohan jo lääkkeet, vai oliko se eilen..." Huomasin miettiväni monta kertaa päivässä lääkkeitä ihan turhaan. Aivan turhaa stressiä!

Sunnuntaina täyttelin dosetin viikoksi ja huolta on nyt huomattavasti vähemmän! Nyt dosetti nököttää tuossa keittiön pöydän kulmalla muistuttamassa ja tarvittaessa jos epäilee muistiaan, voi helposti tarkistaa onko muistanut tyhjentää lokeron kitusiinsa. Niin yksinkertaista! Reissuun lähtökin käy nyt paljon nopeammin kun lääkkeet ovat tuossa valmiina. Jahka ehdin, meinaan vielä koristella dosettia vähän washiteipeillä, hih :)

Meikäläinen suuntaakin tänään maalle juhannuksen viettoon! Instan kautta ainakin päivityksiä luvassa, pysykäähän kuulolla :)5 kommenttia:

Onnen Omenia kirjoitti...

Mä jo luulin että oon ainoa nuori mummo joka käyttää dosettia ;) Mulla on vain pari jatkuvassa käytössä olevaa lääkettä ja d-vitamiini, mutta silti dosetti helpottaa mun mielestä tosi paljon lääkkeiden oton muistamista. Mikään mikä helpottaa arjen touhuja ei voi olla huono juttu :)

Marru kirjoitti...

Täällä kans yks joka turvautuu dosettiin. Helpottaa paljon muistamista. Lisäksi nopeampaa, kun ei tarvitse joka purkkia aukaista kun lääkkeitä ottaa. Harmi vaan kun astmasuihketta ei saa dosettiin :D

littleB kirjoitti...

Onnen omenia: ihan totta! Nuori mummous kunniaan siis! :)
Marru: joo sehän oliskin vielä hyvä lisä!! :)

Irina - White & Fresh kirjoitti...

Täällä myös dosetti käytössä! :D Olen yrittänyt löytää järkevän näköistä ja kokoista, jossa olisi iltalääkkeille oma lokeronta. Nyt koko päivän pillerit on yhdessä lokerossa, onneksi lääkkeiden ulkonäöstä muistan mitkä otan illalla ja aamulla. Aamulla kun otan, skippaan vaan ne iltalääkkeet ja jätän ne dosettiin. Mun dosetti on kiva, pieni ja keltainen joten oon ihan tyytyväinen sen ulkonäköön. Mäki jotenkin luulin, että oon ainoa tämän ikäinen joka "joutuu" käyttämään dosettia. :D Mä unohtaisin myös varmaan jotain ottaa, jos ei olisi ja se jotain olisi varmaankin vitamiinit. Nyt tulee nekin otettua säntillisesti. Rutiinissa auttaa myös se, että aamuisin otan kaikki lääkkeet ekan kahvikupillisen kanssa. Huomenna olisi sitten taas sunnuntai ja annostelupäivä ;)

littleB kirjoitti...

Mäkin tuota dosettia pitkään etsin ja koin lopulta tuon ison kuitenkin järkevänkokoiseksi. Kyllä sitä vaan paljon saa lääkkeisiin ajatuksia tuhlattua! Oikeastaan munkin pitäis vielä huomoida tietyt lääkkeet ruuan kanssa ja esim. kilpirauhaslääke tuntia ennen aamupalaa. No, hyvä alku on jo tämä, kunhan nyt edes tulee kaikki syötyä :) Hih, tänään onkin sitten dosetintäyttöpäivä :)

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review