06 huhtikuuta 2013

Täydellisen parin metsästys

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 8.00
Viimeksi kevään ja kesän kenkäasioita pohtiessani jätin kokonaan huomioimatta korkkarit! Mähän olen äärimmäisen huono käyttämään korkoja, varmasti ihan mukavuudenhaluisuuttani mutta myös siksi että en ole vielä koskaan löytänyt sopivaa kokoa ja jalkaani täysin istuvaa korkokenkää. Olen kuitenkin päättänyt että kun ylioppilaaksi pääsen (no toivottavasti ainakin!) kahden vuoden päästä, minulla on päälläni ihka oikea juhlamekko ja jalassani ajattomat, mieluiten nahkaiset, sopivan kokoiset korkkarit! Marssijärjestys on nyt niin, että ensin on löydettävä ne kengät, sitten asu. Kiirehän tässä ei todellakaan ole, mutta onko kiireessä joskus jotakin löytynyt? Metsästys siis alkakoon!

Poimin Heppo.fi:n valikoimasta muutamia esimerkkejä millainen mun tuleva parini voisi olla.
Mustat ne varmaankin tulevat olemaan, mutta voih, katsokaapa näitäkin söpöläisiä!

Oijoiii, vaihtoehtoja on vaan niin paljon, saapas nähdä tulenko löytämään täydellisen parini juhliin mennessä! Nämä ihanuudet (ja aikas paljon muutakin himottavaa) löytyvät tästä kenkäkaupasta.

Oletko sinä löytänyt täydelliset korkkarit? Ja miten se onnistui? Entä painaako vaakakupissasi enemmän ulkonäkö vai mukavuus?*Postaus on toteutettu yhteistyössä Heppo.fi:n kanssa.*

4 kommenttia:

Sofia kirjoitti...

Olen löytänyt, viime kesänä!
Tärkeintä on mielestäni ensinnäkin se että kyseessä on jokatilanteeseen sopiva ja aikaa kestävä malli. Tämä savutetaan mustalla nahalla sekä terävän ja pyöreän kärjen risteytyksellä :) Nahka myös venyy jolloin kengän istuvuus ja hyvä sopiva koko on helpompi saavuttaa (napakka ostettaessa (valinta isomman jalan mukaan) ja märkien sukkien kanssa kotiharjoittelu ennen käyttöä). Räväkät trendi kengät on sitten juttu erikseen, nämä kommentit lähinnä niistä yksistä täydellisistä korkkareista :)

Toinen oleellinen juttu on koron korkeus, liian korkeita kenkiä (yli 10cm) ei realistisesti tule käytetty kovinkaan usein, liian matala (alle 5cm) taas rajoittaa käyttötilanteita. Mielestäni 7,5-8cm on hyvä ja tähän lisäksi piilokoron korkeus.
Viimeisin juttu onkin sitten se pieni koroke, esim piilokorko päkiän alla, tämä takaa käyttömukavuuden koska jalka ei väsy iskuista joita ohuen pohjan kanssa helposti tapahtuu. En myöskään ostaisi tällaisia kenkiä edullisemmalta merkiltä joka tekee pääasiassa muuta, esim vaatteita. Hyvillä kenkävalmistajilla on päämääränä hyvä lesti ja laadukas käyttökenkä, ei mikään yhden illan edullinen muovi ihme.

Omat täydellisyyteni ovat Nilsonilta Oscaria merkkiset. Tämän merkin kengät sopivat omalle jalalleni super hyvin! Lesti on ollut aina toimiva ja kengät mukavia ja hinta-laatu suhteeltaan hyviä.

Terveisin entinen kenkäkauppias ja kenkäpakkomielteinen :D

littleB kirjoitti...

Oi, mahtavaa mikä tietopaketti, kiitos!! Tiedänkin jatkossa kenen puoleen kääntyä kenkäkysymyksineni :)

Milma kirjoitti...

Mä olin ennen kova korkkareiden kuluttaja ja korkeiden sellaisten. Nykyään harvemmin kyllä tulee niitä käytettyä vaikka kaapista monet löytyykin, musta on vaan tullut niin mukavuudenhaluinen :D Kompailen kyllä täysin Sofiaa. Laadukkaat kengät kannattaa hommata ja tosiaan ei liian matalakaan korko saa olla.

Sä kerkeet kuule ostamaan aika monet parit ennen juhlia, nyt kun katselet korkkareita sillä silmällä :D Varo vaan ! :D

littleB kirjoitti...

Hahah :D Joo, se mitä mun haaveilun sijaan PITÄIS tehdä olis rahan säästäminen, et saan sit oikeesti laadukkaat kengät ostettua :D

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review