16 helmikuuta 2013

Taikurinhanskoja ja Daimia

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 10.31

Ompahan melkoista menoa ollut tämä viikko! Tiistaina oli vihdoin pitkään odotettu ihotautipolin käynti
näiden (taas!) tulehtuneiden käsien kanssa. Nyt tuntui että vihdoin kun lääkäri näki kädet pahimmillaan aloin saada ihan erilaista hoitoa ja kohtelua. Näki varmaan ihan naamastakin että valvottuja öitä on takana... Nyt lääkäri lupasi että nämä kädet saadaan kuntoon ja mua ei jätetä enää oman onneni nojaan. Ihanaa!

Uusi antibioottihan sieltä tietenkin tuli ja lisäksi kortisonia sekä sisäisesti että uutta rasvaakin. Lisäksi mut passitettiin hoitajalle, jossa käsiä kylvetettiin violetissa aineessa joka tappaa bakteereja ja kuivattaa auki olevia kohtia. Sen jälkeen kädet peiteltiin keinoihon tapaisella sidoksella ja päälle laitettiin valkoiset puuvillahanskat. Melkoisena taikurina olen siis liikuskellut :) Eilen oli uusi kylvetysaika hoitajalle mutta kädet olivatkin jo niin hyvässä kunnossa että kylvetystä ei tarvittu. Uutta kortisonia vaan ja sidokset ja hanskat päälle. Tiistaina menen jälleen sairaalaan ja sitten lääkärikin tulee vilkaisemaan käsiä uudestaan ja katsotaan mikä on tilanne. Yksi kontrolli varataan vielä pidemmän ajan päähän jolloin käsien tilanne tsekataan uudestaan. Tämähän on tosiaan nyt kolmas antibioottikuuri peräkkäin näihin räpylöihin ja joka kerta tulehdus on lehahtanut uudestaan kuurin loputtua. Vähän skeptisesti siis itse suhtaudun, mutta toivon kyllä kovasti että nämä violetit pillerit nyt auttaisi!

Onnistuin viikolla kehittämään itselleni myös melkoisen Daim-himon. En muista koskaan ennen ostaneeni Daimia tai edes tykänneeni siitä erityisesti. Nyt erehdyin yhtenä iltana koulukaverilta maistamaan palasen ja nyt olen sitten suu väärällään rouskutellut Daimia menemään. Nams!

Tänään onkin tiedossa työpäivä ja sitten pitäisi alkaa tosissaan tarttua tuohon psykologian kirjaan. Eilen kun onnistuin tarttumaan vaan kaappien siivoukseen ja kirjojen järjestelyyn... Huomiseksi jos saisin tännekin kuvia keittiön uusista kuvioista! Kummasti sitä taas keksii kaikenlaista kun kokeisiin pitäisi lukea! Keskittyminen on taas tosi vaikeaa kun päässä poukkoilee miljoona muuta asiaa, huoh! Löytyykö hyviä vinkkejä, miten keskittyä lukemaan? Oletko käyttänyt itse jotain tiettyä tekniikkaa opiskellessasi ja lukiessasi kokeisiin? Tai ylipäänsä miten pysyä hereillä kirjan kanssa?12 kommenttia:

Kustiida kirjoitti...

Toivottavasti kädet nyt tosissaan alkaa paranemaan! Daim on liian hyvää, siihen iskee tosissaan himo ;D

littleB kirjoitti...

Sitä mäkin todella toivon, pakki huutaa jo hoosiannaa näistä antibiooteista :/ Nyt illan Daimin kimppuun :D

Sofia kirjoitti...

Multa on mennyt ihan ohitse tää käsi juttu! Mitä sulla niissä on tullut? Kiinnostuin sillä mulla on myös kädet olleet tosi huonossa kunnossa aina ajoittain enkä ole löytänyt tähän mitään selitystä... Nyt tosin haavat olen saanut pysymään kiinni jo hetkisen...

littleB kirjoitti...

Mulla on siis kädet olleet oikeastaan koko talven tulehtuneet. Pohjalla atooppinen ihottuma, ja kun iho on mennyt rikki, on pöpöt päässet ihon sisälle, josta siis seuraa märkivä, tarttuva ihottuma. Stafylokokki siellä on asustellut ja tullut vielä vastustuskykyiseksi joillekin hoitoon käytetyille lääkkeille. Kolmatta antibioottia tosiaan vetelen nyt ja sormet ristin että tällä nyt selviäisin. Onko sulla atopiaa vai onko kädet muuten kuivat, tai voisko olla jotain allergiaa?

Heisi kirjoitti...

Ompas ikävä vaiva. :( Onneksi oot nyt saanut apua siihen ja toivotaan, että apu oliskin pitkäaikainen ettei tarvii taas kohta taistella käien kanssa.

littleB kirjoitti...

Mä kans todella toivon et nyt alkais helpottamaan. Takana on jo niin paljon kutinan ja kipujen takia valvottuja öitä et alkaa jaksaminen olla aika finaalissa. :/

Milma kirjoitti...

Just meinasin tulla kyselemään tänne että mitä sun käsille kuuluu mutta olitkin ehtinyt postailemaan aiheesta. Toivotaan nyt hartaasti että uudet lääkkeet auttaa !

littleB kirjoitti...

Kaikki sormet ja varpaat on ristissä sen puolesta :) Siirryin nyt ainakin toistaiseks käyttään käsien kosteutukseenkin pelkästään perusvoiteita, saas nähdä onko tästä mitään apua :)

Janet kirjoitti...

Toivottavasti olisi nyt viimeinen kerta ja kierre loppuisi. ♥

littleB kirjoitti...

Toivotaan! Huomenna vielä lääkärin tsekkaukseen ja katotaan miten edetään :)

Sofia kirjoitti...

Hups melkoisesti meni aikaa että muistin palata tänne :) Mulla on tosiaan myös luultavasti atooppista ihottumaa ja pieniä nesterakkuloita jotka kutisee. Kokeista ei löydy vastausta. Söin viime vuonna antibiotin jonka seurauksena sain tulehduksen kuriin, mutta nyt tilanne on tylsän tasainen eikä loppua näy...en haluaisi syödä kortisonia tai antibiottia, kävin homeopaatilla joka sanoi näiden olevan jokseenkin kyseenalaisia sillä saattavat siirtää ongelman muualle kehoon...iiks. Mikä sulla on nyt käsien tilanne?

littleB kirjoitti...

Joo, hyvin samalta kuulostaa kuin mullakin! Nyt on kuurien loputtua kädet kiinni ja tulehdus poissa. Kahdessa kohtaa on pieni nesterakkulan alku, mutta yritän saada pidettyä ne nyt rasvaamalla kiinni. Lääkäri sanoikin et meillä atoopikoilla ne ihon bakteerit on superherkkiä hyppäämään sinne ihon sisälle jos iho yhtään aukee. Sain onneks kontrolliajan vielä toukokuulle sairaalaan ja saan myös soittaa sinne lääkärille jos tilanne menee taas pahaks. Olen nyt käyttänyt perusrasvana käsiin Aqualan duoa ja se on kyllä ollut hyvä, yöksi laitan rakkulakohtiin kortisonia. Toivotaan et sunkin tilanne helpottaa! :)

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review