04 elokuuta 2012

Kodin muutos esittelyssä: Kylpyhuone

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 17.40
Olen vieläkin aivan taivaissa tästä siististä kodista ja siitä helpotuksen tunteesta kun siivous-, remppailu- ja asennusurakka on viimein ohi! Mullahan oli siis täällä käynnissä kunnon suursiivousprojekti joka kesti lähes kolme viikkoa. Kartoittelin samalla asunnon tulevia remppakohteita ja mitä haluaisin mihinkin huoneeseen vielä korjata tai ostaa. Jonkun verran uuttakin tuli ostettua ja paljon on vielä suunnitteillakin.

Ensimmäisenä esittelyyn pääsee kylpyhuone, joka näytti ennen tältä.
Kirjoittelinkin aiemmin kylppäriasioista esitellessäni mahtavan kenkäkaappi kylpyhuoneen säilytysratkaisuna ideani täällä. Jumppaava ukko-suihkuverho on kulkenut mukanani kodeissani varmaan ainakin vuodesta 1997 asti. Siitä luopuminen olikin vaikein pala koko urakassa.

Ja nyt kylppärissä näyttää tältä. Aika pienillä jutuilla syntyi melkoisen erinäköinen tila.

Herra jumppaava ukko sai väistyä ja melkein itku silmässä hänet survoin roskapussiin. Onneksi kuitenkin tuo uusi musta suihkuverho oli ihan nappiostos. Jos en tykkäisi siitä näin paljon kaivaisin varmasti ukkoverhon roskasäkistä...

Nyt on valaistuskin kunnossa. Entisen kärähtäneen (Kyllä vaan, toinen puoli entisestä valaisimesta oli kärähtänyt oikosulusta ja sulanut...) tilalla on uusi kunnolla valaiseva valaisin. Näkee taas vanha nainen meikata.

Ihan pari kirosanaa tuli tuonkin asennuksen aikana sanottua kun entisen asukkaan teettämän kylppärirempan seurauksena lampun paikka oli laitettu vinoon suhteessa altaaseen ja peiliin. Ja toki varmuudeksi oli rei'itetty laattoihin ihan kunnon kokoinen aukko, joten nyt uusi valaisin oli asennettava vinoon että tuo peittyi ja johdot riittivät. Aavistuksen häiritsee mutta eipä ollut muita vaihtoehtoja.

Lampun reuna siis peilin reunan kohdalla. Murrr...Kylppäriin ei tullut ostettua kuin valaisin ja suihkuverho! Näin pienillä jutuilla tosiaan kylppärin ilme koheni. Toki tuollakin tapahtui paljon mikä ei kuvissa näy; seinien ja lattioiden pesu, laatikoiden siivous, hanojen kiillotus, pesukoneen nukkasihdin puhdistus (YÄK!), pölytkin on pyyhitty joka hemmetin shampooputelista jne. Periaatteena kun oli että kävin koko asunnon läpi, joka pinnan ja nurkan, kaapin, laatikon ja nippelin jonka voi pyyhkiä ja siivota olen puhdistanut. Nyt vaan lottoa vetämään että joku kaunis päivä saan tehtyä tuon kylppärirempankin vielä!

Huomenna lisää huoneita!

Mitäs sanotte kylppäristä?19 kommenttia:

Lilja kirjoitti...

Tulipa kyllä erinäköinen vessa pienillä hankinnoilla. Paljon mukavemman näköinnen kuin entinen! Ja tuo kenkälaatikkosäilytysidea on ihan mahtava! Täytyypä pistää korvantaakse tuo idea :)

littleB kirjoitti...

Se on kyllä ollut loistava käytännössäkin, imee sisuksiinsa ihan valtaisan määrän purkkeja :)

Jenni kirjoitti...

Oooh, hieno tuli ja pienillä muutoksilla kuin uusi kylppäri.

littleB kirjoitti...

Kiitti :) Voin siis lakata itkemästä ukkoverhon perään :D

Pinkki työhuone kirjoitti...

Vau kun tuli hieno!! Nyt mullekin tuli hinku hommata uusi suihkuverho. Kauppaan siis! :)

littleB kirjoitti...

Ikeasta niitä saa, varo vaan ettei tartu mukaan "vähän" muutakin niinku mulle :D

IMAGE black and white kirjoitti...

Tykkään! Paljon! Lisää tälläistä... ;)

littleB kirjoitti...

Ja juuri sopivasti ilmestyi osa 2, eteinen :)

maisamiisa kirjoitti...

Tosi kivannäköinen kylppäri! Ei vaadi paljoa muutosta kun jo ihan eri ilme ja fiilis. Ja muutenkin, kun postauksia selailin taakkepäin, ihana koti sulla! :)

littleB kirjoitti...

Voi kiitos :)

Rimma kirjoitti...

Oi hieno! Nyt sun pitkään matkassa kulkenut ukkeli-suihkuverho siis sai lähtöpassit :D

littleB kirjoitti...

No niimpä, on jo vähän ukkelia ikävä :/

Sofia kirjoitti...

Joo todella, pienillä jutuilla iso muutos!! Kiva idea tuo kenkä systeemi kylppäriin! Mistä tuo lamppu on? Meillä myös kylppärin valaistus aika huonolla mallilla :)

littleB kirjoitti...

Lamppu on Ikeasta. Kuva ei tee oikein oikeutta tuolle teholle mutta ihanaa kun näkee taas meikata :) Musta suihkuverho tosin pimentää kivasti suihkun puolen hämäräksi mutta ei haittaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Huomasin kirpparikeijun blogista sun kenkäkaappi idean, loistava! Nyt vaan jäi kiinnostamaan, et minkälaiset noi laatikot tossa kaapissa on, siis miten siellä pysyy kaikki tavara? Mulla on kans ikeasta pari kenkäkaappia, mut niiden hyllyissä ei saa kyllä romua pysymään... hmm, onko kenties lähdettävä ikeaan? :)
-Jonna

Anonyymi kirjoitti...

Nythän mä hoksin kattoa ton toisen jutun kylppäristä ja siellähän oli laatikko esitelty! Eli purnukat vaan sekasin sinne :) Onko se laatikko kokonaan umpinainen? Toi on kyllä niin näppärä idea, että taidan varastaa sen omaan kylppäriinkin:) Vähän vaan mietin, että jos purnukoista jotain sinne laatikkoon valuu... Mietitään! -Jonna

littleB kirjoitti...

Kyllä noissa laatikoissa purkit ja putelit pysyy ihan hyvin pystyssä kun niitä on tarpeeks (tai liikaa) :D Niissä aikaisemmissa kuvissa oli siis purkkeja tavallaan kahdessa kerroksessa; pohjalla olevat pysyy pystyssä kun tukevat toisiaan ja niitten päälle saa ladattua samanverran lisää kun reunat on korkeat. Osittain mulla on noissa myös laatikoita ja koreja joissa pienempi tavara pysyy. Jos tuonne jotain valuu voipi laatikon ottaa irti ja vaikka pistää suihkuun. :) Todella tyytyväinen olen kyllä ollut. :)

Kissis kirjoitti...

Loistava jumppaava ukko -suihkuverho!!! :DD

littleB kirjoitti...

Aaaaa tunnen piston rinnassain kun muistin ukon :/ Taittelin hänet jätesäkkiin viimeiselle matkalleen :(

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review