08 elokuuta 2018

Alisuoriutumisen alkuvuosi

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 22.40
Miten hitossa perfektionisti alisuoriutuu? Kuinka huonoa omaatuntoa perfektionisti siitä kokee? Kuinka tästä selvitään ja päästään taas jaloilleen?

Muunmuassa näihin kysymyksiin voisin paneutua tässä elokuun aikana, sillä mulla on LOMA! Siis voisin, jos viitsisin. Tietoisesti en tehnyt lomani ajaksi mitään suunnitelmia tai to do -listoja, en oikeastaan edes ehtinyt ajatella koko lomaa ennen kuin se alkoi. Tapani mukaan palautin viimeiset tehtävät juuri deadlinen kynnyksellä itkua vääntäen. Loman suunnittelun ja suorittamisen sijaan olen ajatellut levätä, unohtaa kaikki aikataulut, elää hetkessä ja tehdä kivoja juttuja, tai olla tekemättä jos siltä tuntuu. Viikon aikana olen ehtinyt lukea jo kaksi kirjaa ja nauttinut. Milloin viimeksi olisi ollut aikaa lukea, varsinkaan lukea jotain itse valitsemaansa ja mukavaa kirjaa! Ihanaa!

Mutta ei tämä ihan helppoa ole ollut tämä lomamoodiin laskeutuminen. Kai minä sitten olen niitä ihmisiä, jotka ei vaan osaa olla suorittamatta ja keikkuvat sitten siinä hienoisella normaalin elämän ja burnoutin rajalla koko elämänsä. Tämä vuosi on kyllä ollut melkoinen alisuoriutumisen vuosi, hävettää oikein. Kandin kirjoittaminen muiden kurssien ohella ja siinä lisänä huolet, murheet ja sairastamiset eivät tehneet todellakaan elämää helpoksi, mutta hengissä siitä selvittiin, toistaiseksi. Toivon että kukaan ei koskaan tule kysymään millaisen arvosanan kandityöstäni sain, en nimittäin aio kertoa. Kumpa tässä loman aikana saisi nyt edes ladattua vähän akkuja, että jaksaisi keikkua taas seuraavan lukuvuoden. Syksystä olen kuitenkin super innoissani, koska pääsen aloittamaan vihdoin kirjoittamisen opinnot, niin kivaa!

Mutta siihen on vielä aikaa! Nyt on LOMA ja huomisenkin ajattelin käyttää partsilla auringossa köllöttelyyn ja jätskin syömiseen :)

Mitä teille kuuluu? Onko akut ladattu lomalla?
Aurinkoa päivään, olit sitten lomalla tai töissä!
3 kommenttia:

Jonna H. kirjoitti...

Muuten tohon lomamoodiin pääsemiseen yleensä auttaa, jos vaikka ihan pariksi päiväksi pääsee muihin maisemiin pois kotoa. Tai siis mulla auttaa. Se on outoa, tavallaan on katkaistava normi, että aivot tajuaa vaihtaa vapaalle. Jos on kotona se ei jostain syystä onnistu yhtä nopeasti.

Ihanaa lomaa!

Marianne kirjoitti...

Mä olin tai siis olen perfektionisti eiku olin.. mutta olen harjoitellut aika kauan sitä, että olen tyytyväinen ookoo-tulokseen enkä harmittele, jos jokin ei mennyt täydellisesti. Aika vapauttava tunne :)

Ja back to work - neljän viikon jälkeen ei yhtään energiaa jäljellä. Meh.

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Jonna: Kiitos! Se on kyllä totta, kotoa pääseminen auttaa nollaamaan! Mä vähän tätä jo ennakoin ja käväisin viime kuussa Tukholmassa, se oli ainut kesäreissu, mutta varmasti vielä meen loman aikana äitin luokse maalle köllöttelemään :)

Marianne: Sepä, oon yrittänyt kans harjotella sellasta ihan kiva riittää -asennetta. Kouluhommien kanssa suurimpaan osaan pystynkin suhtautumaan niin, että kunhan läpi pääsee, mutta sitten kuitenkin jälkikäteen harmittaa, että vitsi kun olisi taas ollut enemmän aikaa niin olisin sitä ja tätä... :P Harjottelua vaatii!

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review