05 toukokuuta 2016

Taistelu läikikästä ihoa vastaan

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 21.04
Empähän olisi koskaan uskonut julkaisevani missään, ainakaan täällä blogissa kuvia omasta naamastani ilman meikkiä päivänvalossa otettuja, käsittelemättömiä lähikuvia. Mutta jostain kumman syystä aion nyt niin tehdä. Koko naama kaikkine iän ja auringon tuomine kauheuksineen, ihan kohta tässä näin. Heikoimmat sulkekaa silmänne!

Minulla on nuoresta asti ollut hyvä ja tasainen iho. Vaikka olen atoopikko, ihoni on erittäin ohut ja läpikuultava sekä silmäpussit tummat, meikillä olen pärjännyt loistavasti. Allergiat ja atopia tekevät kuitenkin toisinaan temppuja kasvojeni iholle; on punoitusta, ihottumaa ja joskus märkärupeakin. Pienen finnin saan ehkä kerran vuodessa ja mustapäitäkään ei viimeksi kosmetologilla käydessä ollut yhtäkään. Kuivaihoisena olen myös ryppyisempi kuin monet ikätoverini. Muutaman vuoden olen kärsinyt ihoni muuttumisesta; paitsi että rypyt ja juonteet valtaavat naamaa, ikä, aurinko ja hormonit ovat tehneet ihostani todella laikukkaan ja likaisen näköisen. Minulla ei olekaan enää tasaista ja kauniin väristä ihoa.


Muutokset alkoivat pisamista joita olen saanut aina kesäisin. Pisamathan on kivoja, mutta jossakin kohtaa huomasin ettei nämä laikut ehkä olleetkaan tavallisia pisamia, ne ryhmittyivät kummallisiksi rykelmiksi poskilleni. Oleskelu auringossa saa laikkujen värin tummenemaan lähes tumman ruskeaksi. Ymmärsin laikkujen olevan maksaläiskiä ja tajusin ryhtyä käyttämään ison suojakertoimen aurinkovoidetta kesäisin kasvoille. Laikkuja tulee silti ja niiden väri tummenee vuosi vuodelta. Viime vuosina laikut eivät ole enää poistuneet talvenkaan aikana. Maksaläiskät lisääntyvät entisestään vaikka tekisin mitä.


Kotona (imartelevassa) huonommassa valossa peilistä katsellessa en usein nää itse kuin poskien laikut, mutta naaman katselu päivänvalossa paljastaa karun totuuden. Koko kasvojen iho on pienen "pisamalaikun" peitossa huulia myöten ja iholla näkyy myös runsaasti pieniä verisuonia, liekö tämä sitten couperosaa? Nenä punoittaa aina (ja näissä kuvissa nenänpää on kärähtänytkin kevään ekoista auringonsäteistä) ja posket ovat todella karun näköiset. Iho ei näytä enää omalta, tuntuu vähän kuin minun ihoni olisi päässyt vaihtumaan jonkun toisen kanssa. Olen itselleni armollinen iän tuomien muutosten suhteen (bring it on menopause!) mutta ennenaikaista ihon vanhenemista pyrin ehkäisemään. Vaikka vähän hullultahan se tuntuu haikailla sen oman vanhan, tasaisen värisen ihon perään. Nuorta tasaista ihoa en voi enää saada, mutta haluan saada ihoni sellaiseen kuntoon että se tuntuisi taas omalta.


Meikillä ei enää näitä laikkuja peitetä. Oli otettava käyttöön kovemmat aseet! 
Onnekseni sain blogin kautta kokeiluun kotimaisen Detrian Artic Arbutin -sarjan kasvovoiteen ja seerumin. Nämä kuvat ihostani on otettu pari kuukautta sitten, ja olen sen jälkeen käyttänyt näitä tuotteita joka päivä aamuin illoin. Aion raportoida tänne blogiin millaisia tuloksia olen näillä saavuttanut. Sen voin kertoa, että aion tämän kokeilun jälkeen ostaa näitä myös jatkossa käyttöön. Palaan asiaan muutaman viikon päästä, jolloin katsellaan ja vertaillaan lähtötilanteen kuvia nykytilanteeseen ja kerron vähän enemmän näistä tuotteistakin. Kannattaa muuten tsekata Detrian nettisivut, sieltä löytyy hyvää tietoa esimerkiksi erilaisista ihon muutoksista, kuten couperosasta ja pigmenttimuutoksista.

Löytyykö ihon muutoksista kärsiviä kohtalotovereita? Millaisin asein taistelet muutoksia vastaan, vai taisteletko?9 kommenttia:

suvipilvi kirjoitti...

Hei! mielenkiinnolla jään seuraamaan. Itsekkin samasta ongelmasta olen kärsinyt. "Sain" maksaläiskän 8 vuotta sitten kesällä kun imetin vauvaa ja olin paljon auringossa. En tajunnut suojata. Kävin ihotautilääkärillä joka sanoi että täytyy käyttää helmikuusta lokakuuhun +50 suojakerrointa kasvoilta. Lisäksi sain häneltä erikoisvoidetta jonka olisi pitänyt vaalentaa ja jonkin verran se vaalenikin, mutta kun myöhemmin olen käyttänyt erilaisia muita pigmenttiläiskille tarkoitettuja voiteita + suojannut hyvin auringolta on tilanne nyt aika hyvä. Läiskää tuskin huomaa. Parhaillaan käytössäni on Oriflamen päivävoide suojakertoimella 20 pigmenttiläiskäiselle iholle.

Irina - White & Fresh kirjoitti...

Tässä yksi linkki, josta löytyy asiaan liittyvää. Tuli heti mieleen, kun luin sun postauksen. Itselläni ei maksaläiskiä onneksi ainakaan vielä ole, mutta kirjavuuden tunnen, sillä kärsin copuperosasta. Aikamoinen on kasvojen iho ilman meikkipuuteria. ;)

http://placefordreams.casablogit.fi/lue/2016/03/taistelussa-pigmenttilaiskia-vastaan

Anonyymi kirjoitti...

Ihotautilääkärillä kannattaa käydä. Itsellä oli samantyyppistä oireilua. Paljastui ruusufinniksi.

Jonna H. kirjoitti...

Jään odottamaan sun kokemuksia näistä.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä kohtalotoveri! Mulla on auttanut todella paljon ultraääni-ihonpuhdistus. Käyn joka toinen kuukausi. Kyllä maksaläikkiä tulee joka kesä kaikesta suojaamisesta huolimatta mutta toi puhdistus pitää sen jonkinlaisessa aisoissa ja iho kirkastuu todella paljon. Meikki näyttää paremmalta ja pysyy ihan erilaista. Suosittelen lämpimästi!!

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Suvipilvi: Mullakin keäsllä sk 50 käytössä mut poskien läiskät tummuu silti. Toki mä kyllä vietänkin aika paljon aikaa auringossa.

Irina: Kiitos linkistä, täytynee kokeilla nuokin tuotteet.

Anonyymi: Lääkäri on pohdinnassa kyllä. Täytynee katsoa miten tämä kesä menee.

Jonna H: Pian tulossa ekaa raporttia, kunhan ehdin kuvaamaan ihoa :)

Anonyymi: Hei mahtavaa, kiitos vinkistä! Täytyy ehdottomasti kokeilla tuo ultaäänipuhdistus :)

Katja - Tässä ja Nyt kirjoitti...

Minullakin on läikikkyyteen taipuvaiset kasvot. Toisaalta kuivaa, toisaalta rasvoittuu.

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Katja: Sekaiho on kyllä varmasti myös aika vaikeahoitoinen kun pitäisi olla kahdenlaiset tuotteet

nevelyn minarovish kirjoitti...

Moi. Mulla sama ongelma. Täytän elokuussa 30 & 2 raskautta takana . Nyt on kevään tullen taas naama kriisi! Oon niin likasen näkönen eikä meikki peitä mitään :( toukokuussa menen tca kuorintaan . Kerran aikasemmin olen käynyt kun iho meni niin hirveeseen kuntoon etten paljoo kehannu missään käydäkkään ... mulla alko kans "söpöillä pisamilla" & nyt nämä söpöläiset on valtautunu pitkin poskia,nenää ja ylähuulta :( ootan toukokuuta ku kuuta nousevaa,se autto viime kerral ku iho oli pahemmas kunnos joten auttaa varmasti nyttenkin :) ärsyttävä vaiva!

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review