16 maaliskuuta 2016

Early 90's mixtape

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 12.41

Luvassa taas ah, niin ihanaa nostalgiaa! Jos mun 80's mixtape meni ohi, niin pääset kuuntelemaan loistokkaat kasaribiisit tästä. Tuota postausta tehdessä mietin lapsuusbiisejä siinä nuoruuden kynnyksellä, josta sitten siirryttiin ysäripoppiin. Mutta tarkemmin ajateltuna, kyllähän tuo ysärin alkupuoli oli kuitenkin ihan juttu erikseen siihen europopin täytteiseen ysärin loppupuoleen verrattuna. Ysärin alkuvuosina olin ala-asteen viimeisillä luokilla ja '92 siirryin yläasteelle. Otetaampas nyt katsausta siihen kasarin ja ysärin vaihteeseen :)


Vuonna '90 kuuminta hottia oli Raptori ja Mc Nikke T, suht samaa genreä edusti Hausmyllykin (joskin yllä oleva biisi on vasta vuodelta '92). Hämmentävää että äsken tuota Raptoria kuunnellessani huomasin osaavani biisien sanat yhä ulkoa :)Vuosi 1991 oli kyllä musiikkimaailmassa melkoinen vuosi. Samana vuonna putkahtivat ulos sellaiset kultakimpaleet kuin Nirvanan Nevermind, Guns N' Rosesin Use your illusion 1&2 ja Metallican Metallica (the Black album). Melko legendaarista! Nämä levyt ovat omia lemppareitani vielä näinkin monen vuoden jälkeen.


Vuonna 1991 oli mun elämäni eka (ja ainoa!) festarikäynti, kävimme äitin kanssa päiväseltään Ruisrockissa katsomassa Suurlähettiläät, Kolmas nainen ja Eppu Normaali. Näin myös Debbie Harryn soundcheckin. Melko legendaarista minullekin. (Ehken vieläkin tajuttomampaa olisi ollut osua paikalle vuotta myöhemmin jolloin siellä esiintyi Nirvana...) Ruisrockissa syttyikin palava rakkaus Eppuja ja Kolmatta naista kohtaan joka sekin kestää yhä :) Eppujen Kun olet poissa on yksi rakkaimpia biisejä mulle.


Sen illan puistossa me istuttiin
Yömyöhään juteltiin
Puiston hämärässä suudeltiin
Viiniä nautittiin


Neon 2 raikasikin mankasta sitten 1992 kun istuttiin kaverilla ensimmäiset Marlin helmeilevät omppuviinit hankittuina. Huhhuh, melkoisia muistoja! Taidan jatkaa postaussarjaa tästä eteenpäinkin kun näitä on niin hauska muistella :)

Mitä musiikkimuistoja sulla on siitä yläasteiän kynnykseltä?
5 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Neon 2 on kyllä kovaa kamaa :D
Taikapeili, Ressu Redford ja Juustopäät tuli ekana mieleen. Metallica ainoana bändinä on pysynyt matkassa. Don´t cry:sta tulee kyllä niin discot mieleen.

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Damn! Mä arvasin et joku oleellinen unohtuu niin tuo Ressu! Kyllä Älä mee:tä koulun discossa niin tanssittiin :) Joo ja todellakin Don't cryta myös! Taikapeili taitaa olla seuraavan postauksen aineistoa mulla sit tosta 92 vuodesta eteenpäin.

Katja/Optimismiajaenergiaa kirjoitti...

En kuunnellut yhtään noista klipeistä, moni silti soi päässä pelkän nimen perusteella. Oi joi. Ressua oon jopa mm. viime vuonna kuunnellut Spotifysta, oli niin nostalgista (kannattaakohan tällaista tunnustaa...).

Lila Syren- Päästä varpaisiin kirjoitti...

Ah, mä rakastan kaikkia ysärijuttuja!! Siinä mun ala-ja yläastevuodet. 2000 alkoi sitten lukio. Meidän kaveriporukalla oli kotibileitä ekasta luokasta lähtien. Ressua, hausmyllyä ja neon2 niissä kuunneltiin ja tanssittiin poikien kans. Kaikkia noota muitakin on paljon tullut kuunneltua, mutta vähän jälkikäteen, eli 90-luvun loppupuolella.

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Katja: Joo niin soi ja uskomatonta et biisien sanatkin muistaa vielä ihan hyvin :)

Lila: Ysäri <3 <3 Meillä oli muutama vuosi sitten yläasteen tyttöjen kans ysäribileet, pitäis järkätä uudestaankin, oli sen verran kivaa :)

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review