29 heinäkuuta 2015

Hiipivä syksy piilotettu kirjatoukka

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 19.41
Tiedän, ei pitäisi mainita tuota otsikon s:llä alkavaa sanaa vielä aikoihin, se tuntuu manaamiselta, mutta mitä tämä sää muutakaan on! Tekee mieli käpertyä viltin alle villasukat jalassa, sytyttää kynttilöitä ja ottaa kirja käteen. Kyllä, toden totta, KIRJA! Saatoin vannoa keväällä viimeisen kurssin jälkeen etten kajoaisi aikoihin minkäänlaiseen opukseen, en ainakaan ennen syyskuuta ja koulun alkua. Vaan toisinpa kävi, olen löytänyt lukemisen ilon taas vuosien jälkeen, ihanaa!

Alkukesästä nappasin mukaani kirjastosta tuttua ja taatusti hyvää Anna-Leena Härköstä ja Agatha Christietä. Härkösen Laskeva neitsyt ja muita kirjoituksia sisälsi lyhyitä hauskoja juttuja, ja sen myötä pääsin lukemisen makuun taas. Seuraavaksi ahmin Lisa Jewellin Sen ainoan oikean ja himoitsin lisää samantyylistä. Jäljellä oli kuitenkin vielä helmi, nimittäin ennen lukematon Poirot; Neljä suurta. Olen lukenut Christien tuotannon lähestulkoon kokonaan läpi, harmikseni vaan hukannut nuorena aloittamani listan luetuista kirjoista. Silloin tällöin kuitenkin eteen tupsahtaa joku lukematon seikkailu, se on aina kivaa!

Näitä kolmea voin kaikkia suositella lämpimästi. Aion metsästää käsiini vielä muutkin Lisa Jewellin romaanit, oli nimittäin todella hyvin kirjoitettua "hömppää", aivan ihana kirja <3

Tänään poikkesin taas kirjastossa ja tällä kertaa haaviin tarttui Sinkkuelämää-kirjailijan Candace Bushnellin järkälemäinen Hissillä huipulle, Pasi Ilmari Jääskeläisen Jyväskylään sijoittuva reaalifantasia Harjukaupungin salakäytävät, sekä Charlaine Harrisin Veren voima, eli Sookie Stackhouse-sarjan ensimmäinen osa. Innostuin näistä Sookie-kirjoista, kun tajusin että tapahtumat eivät olekaan näissä yhtenevät kuin True Bloodissa, loppuratkaisukin kaiketi on erilainen kuin telkkarissa nähty. Nyt kierurtelen täällä valinnanvaikeudessa, mistä aloittaa!

Luetko sinä? Minkä kirjan luit viimeksi? Mitä kirjaa suosittelisit?
Itseäni kiinnostaisi juuri nyt Lisa Jewellin tyylinen, hyvin kirjoitettu chicklit, onko ehdotuksia?7 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Olisipa ihanaa aloittaa uudelleen lukuharrastus... Ehkäpä pienissä pätkissä voisi onnistuakin, mutta kunnon uppoutumista ei taida nykyinen elämäntilanne suoda :) Tuo Härkösen kirja voisi olla kiva, kiitti vinkistä!

Sirpale kirjoitti...

Mä luen sen 1-6 kirjaa kuukaudessa. Tällä hetkellä menossa kirja Mindfullnesista (sitä ennen koukutuin pariin hömppäkirjaan :D). Lukeminen on rauhoittavaa ja sopii hyvin hektiseen elämäntyyliin. Aina kiire jonnekin :D

Jonna H. kirjoitti...

Mä olen lukenut koko kesänä kaksi kirjaa ja molemmat käsitteli Pohjois-Koreaa, tykkään tuollaisista synkemmistä. Sori nyt narrasin, Rodoksella luin yhden Tuija Lehtisen hömpän, mikä oli helppoa kesälukemista. :)

Karoliina/Pieniä Suuria Seikkailuja kirjoitti...

Mä en oo hetkeen lukenu kaunokirjallisuutta vaan sellasta ihanaa elämäntaitohömppää!:) Kaapissa ois kyllä jonossa tulossa monta hyvää kirjaa nälkäpeleistä Torey Haidenin kirjoihin (jotka on ihan mielettömän hyviä, tositapahtumiin perustuvia kirjoja!) Nyt alko kyllä vähän innostaan uppoutua johonkin tarinaan taas, ehkä pitää illalla keittää kuppi teetä ja..
Musta on ihan kivaa että s-sana lähestyy, kun voi alkaa taas käyttää kynttilöitä ja tunnelmavalaistusta ja ei tänä kesänä oo liikaa päässy shortseja kuluttaan, niin voi sit ihan suosiolla pukea lämpimästi! :D

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Laura: Joo tuo Härkösen kirja (ja tietty muutkin lyhyitä juttuja sisältävät) on hyvä alkuun. Muutaman sivun juttu ei kauheasti aikaa ja keskittymistä vaadi. Suosittelen, näille saa kyllä nauraa :)

Sirpale: Niimpä! Mä niin nautin siitä, etten laitakaan telkkaria päälle vaan uppoudun hyvän kirjan pariin, ihanaa!

Jonna H: Tota Tuija Lehtistä täytyykin kokeilla joskus. Luin nuorena Lehtisen nuortenkirjoja ja tykkäsin.

Karoliina: Elämäntaitohömppäkin on ihanaa! Just nyt ei vaan taitaisi mulla pää kestää, pitää lukea jotain mikä ei pistä aivoja rullaamaan että mitä sitä omalle elämälleen tekisi :D

Satu kirjoitti...

Tsekkaapas Cecilia Ahern ja Cathy Kelly :) Jälkimmäisen teosten lukemisesta itsellä on jo hyvä tovi, niin en ihan kovin tarkkaan muista, kuinka hyviä olivat, mutta tuo Ahern on kyllä loistava. Just sellaista kevyttä (mutta hyvää!) lukemista.

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Yes, mahtavaa, kiitos vinkeistä, kuulostaa just hyvältä! :)

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review