09 kesäkuuta 2014

Makuja virittelemässä Harmoonissa

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 11.26
Reilun viikon takaisen asuntomessukierroksemme päätimme bloggajaporukkamme kanssa tutustumiskäynnille vasta avattuun Ravintola Harmooniin. Hurmaava jugendtalo kätkee sisäänsä monta tarinaa ja niitä meille oli kertomassa ravintolayrittäjä Riitta Halttunen.


Halosen Harmonitehdas on rakennettu vuonna 1910 ja toimi aikanaan paitsi harmoonitehtaana myös ateljeekoteina taiteilijoille ja kuvanveistäjille. Harmoonitehtaan toiminnan loppumisen jälkeen talossa on toiminut muun muassa Grafiikkakeskus ja Galleria Harmonia. Halttuset näkivät heti upean monitasoisen jugendtalon potentiaalin ja ostivat kiinteistön vuonna 2013.


Halttuset ovat tehneet mittavat remontit niin rakennuksen sisä- kuin ulkopuolellekin. Käyntimme aikaan remontti oli vielä osittain kesken suurempien juhlien järjestämiseen tarkoitetussa Harmoonisalissa, mutta hengähdimme hetken tunnelmallisessa Aapelin salissa. Harmoonisalin yhteydessä käytössä on myös Oskar kabinetti josta on käynti suloiselle yksityiselle puutarhaterassille. Kellarissa toimii 50-paikkainen á la carte kellariravintola. Keittiön antimista voi nautiskella myös vastikään sisäpihalle avatulla kauniin vehreällä terassilla. Minusta ainakin kokin paistelemat muurinpohjaletut kuulostivat aika herkuilta! 


Harmoonin menussa suositaan lähituottajien parhaita raaka-aineita sesongin ja saatavuuden mukaan, siksi menu voi vaihdella vaikka päivittäinkin. Listalla on vaihtoehtoina kala-, kasvis- ja liha-alkuruuat ja pääruuat, sekä kolme jälkiruokavaihtoehtoa. Päivän menu on nähtävillä aina ravintolassa.

Arvuuttelinkin jo blogin facebook-sivuilla, että tunnistatko keitä meitä sitten kierroksella mukana oli. No meitähän olikin tällä kertaa mukana ihan ennätysmäärä, monta uuttakin naamaa. Jos oikein laskin niin kaikkiaan 18 bloggaajaa meitä taisi päivän aikana olla mukana, aika huimaa! Kuvasta vasemmalta Piipadoo, Sweet Living, Talosanomat, Kultahippu, Kotvasia, Kiveä ja unelmia, Tarinoita Satumaasta, Villa Ilona, Way of passing time, minä, Sisustuskärpänen, Modernisti Kodikas, Minishow, Kotipalapeli, Projektila ja Valkoinen soihtu.

Kiitos ihanaiset naiset mukavasta päivästä, teidän kanssa on aina huisin hauskaa! Kiitos kaikille päivän mahdollistaneille tahoille ja kiitos että saimme tulla vierailuille! :)

Käykäähän tsekkaamassa Ravintola Harmooni jos täällä päin liikutte, itse aion ainakin käydä katsastamassa miltä terassi näyttää valmiina ja miltä herkut siellä omenapuun alla maistuvat!

Ravintola Harmooni
Väinönkatu 1
40100 Jyväskylä
5 kommenttia:

caelia kirjoitti...

Voi miten kaunis ravintola! Täytyy ehdottomasti laittaa muistilistalle seuraavaa Jyväskylän reissua varten.

Blogissani on sinulle pieni haaste :)

kolibri kirjoitti...

En ole itse vielä käynyt tuolla Harmoonissa, vaikka Jyväskylässä asunkin, mutta näitä kuvia katsoessa tuli kyllä hinku päästä käymään tuolla! Näyttää todella tyylikkäältä paikalta ja tuo heidän sisäpihalla oleva terassi näyttää kyllä kauniilta, kun olen siitä ohi muutamaan otteeseen kävellyt.

littleB kirjoitti...

Caelia: Laita ihmeessä! Yritän postailla muitakin kiinnostavia kohteita Jyväskylästä tässä ennen asuntomessujen alkua vielä :) Kiitos haasteesta, yritän toteuttaa piakkoin, joskin vino pino luonnoksissa odottelee aiempiakin... :)

kolibri: Kannattaa ehdottomasti käydä paikan päällä katsastamassa! Ruoka on varmasti myös kaiken hehkutuksen arvoista :) Terassi on upea levähdyspaikka keskellä kaupungin vilinää :)

HarvEmmin kirjoitti...

Oih, mutta mitä tarkoittaa makujen virittäminen? Onko niissä siis parannettavaa vai pääsekö asiakas itse vaikuttamaan miltä ruoka maistuu? Se olisi jännittävää!

littleB kirjoitti...

Hyvä kysymys! :) Virittäminen sana tulee oikeastaan talon historiasta harmoonitehtaana, eräs saleista oli virittämö ja siksi sana on varmasti niin vahvasti läsnä ravintolan markkinoinnissa. Ravintola on kuitenkin jo aiemmin kesällä valinnut omat makujen virittäjänsä jotka toimivat ravintolan menun virallisina makujen virittäjänä :) Minä käytin siis postauksessa makujen virittelyä vähän puolihuolimattomasti ;)

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review