29 maaliskuuta 2014

Savuton juhlapäivä

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 13.41

Olenhan minä ehtinyt jo hehkuttaa tämänkin vuoden puolella lähestyvää merkkipäivää, tupakoimattomuuteni 4-vuotispäivää. Dubain reissuhan oli itselleni vähän ennen aikainen palkinto näistä vuosista. Tänään on kuitenkin se ihan virallinen päivä. 

Tasan neljä vuotta sitten heräsin aamulla jännittyneenä ja odottavaisin mielin. Keitin aamukahvit ja nautiskelin hitaasti. Kahvin jälkeen join ison lasin vettä ja laitoin suuhun tupakan sijaan väkevän kurkkupastillin. Päivän mittaan nousin monet kerrat lähteäkseni parvekkeelle, usein ehdin laittaa jo takinkin päälleni, kunnes muistin ettei minun enää tarvitsisi. Aina kun meinasin lähteä ulos, joinkin sen sijaan vettä ja otin suuhuni pastillin. Pesin ja tuuletin heti kaikki vaatteeni lopettamisen jälkeen, tupakanhaju ällötti niin paljon. Tupakkatakkini kiikutin suoraan pihan perälle roskikseen.

Lähes 17 vuotta kestänyt elämä tupakoitsijana päättyi kuin seinään ja siitä päivästä alkoi ihan uudenlainen elämä. Neljä vuotta olen nyt ollut täysin savuton, en ole edes maistanut tupakkaa, eikä ole tehnyt mielikään. Tänä aamuna herätessäni olin iloinen siitä, että olen vapaa, terve ja ylipäänsä elossa. Voiko ihminen tämän parempaa päätöstä tehdä?


Kokonaan tarinani lopettamisesta pääset lukemaan täältä: osa 1 ja osa 2.


20 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Vau, neljä vuotta on ihan mieletön saavutus, varsinkin noin mahtavalla asenteella! ONNEA! : )

Marika V kirjoitti...

Onnittelut neljästä vuodesta! Hieno saavutus!

littleB kirjoitti...

Helena: Kiitos :) Ihn pelkällä tahdonvoimallahan tämä ei olisi ikinä onnistunut, mutta jaksan silti vieläkin itsekin ihmetellä että ylipäänsä onnistui :)

Marika V: Kiitos :) Tuntuu vielä neljän vuoden jälkeenkin ihan uskomattomalta, et mä tosiaan olen tähän pystynyt!

Miss J kirjoitti...

Mahtavan päätöksen oot tehnyt, onnea merkkipäivän johdosta! :)

Irina - White & Fresh kirjoitti...

Onnea 4-vuotispäivän johdosta! Täällä takana 33 päivää, tosin vielä nikotiinin käyttäjänä. Terva ja muu sonta tosin on poissa elämästä ja siitä olen onnellinen, sillä se olikin ensisijaisena tavoitteenani. <3

Viivi / Valkoinen Soihtu kirjoitti...

Vau! Hyvä sinä:)!!!

mehtäemäntä kirjoitti...

voi hitto kun sais itekki aikaseksi..vaan kun ei nyt ainenkaan tällä haavaa inspiroi yhtään lopettaa.

Ansku kirjoitti...

Onnittelut, todella mahtava saavutus!! Itsekin lopetin vuosia sitten, mutta keväisin tekisi kamalasti mieli.. aurinko alkaa paista jne. joskus himoni vaativat jopa ne yhdet savut, jotta voin todeta jälleen, ettei siinä ole mitään järkeä

Irina - White & Fresh kirjoitti...

mehtäemäntä: Mä tajusin tosiaan sen, että se inspiraatio on oltava ja päätös pitää tehdä ellei yhtäkkiä vaan tupakointi aiheuta ylenpalttista ällötystä. Mun kanssa about samoihin aikoihin piti lopettaa ainakin kolmen muun, mutta eivät ole lopettaneet. Se kertoo vaan siitä, että eivät ole valmiita. Repsahtamisen riski on sitä suurempi, mitä epäkypsempi ajatustyö on.

Jonna H. kirjoitti...

Mahtavaa, onnea!

S - Beauty of Life kirjoitti...

Wiihaa, onnea! Sama täällä...4 vuotta freeeeee :))!

littleB kirjoitti...

Miss J: Kiitos <3 Päätös on varmasti ollut elämäni paras ja viisain :)

Irina: Ihan mahtavaa! Onnea!! <3 Sitten vaan pikkuhiljaa pyrkimään eroon siitä nikotiinistakin kun siltä tuntuu :) Ja totta kirjoitit tuossa alempanakin mehtäemännälle, se lopettaminen todellakin vaatii sen omasta itsestä tulevan halun lopettaa, se on ihan tärkein asia.

Viivi: Hyvä minä!! :)

mehtäemäntä: Pitkään minäkin muhin tuota päätöstä. Jossain kohtaa sitä vaan mieli oli valmis siihen luopumiseen. Se että haluaa oikeasti lopettaa on ihan tärkein juttu, siinä ei auta muiden kannustus tai mikään muukaan jos ei oikeasti halua lopettaa. Tsemppiä sitten kun aika on kypsä...

Ansku: Kiitos! Mä en voi ottaa edes yksiä savuja, tiedän että homma ei pysyisi lapasessa. Eikä ole onneksi tehnyt mielikään :)

Jonna H: Kiitos! <3

S: Yes, mahtavaa, hyvä me!! Eikö vaan ole ihanan vapaa tunne kun saa ihan itse päättää milloin menee ja mihin menee ja mitä tekee, eikä mikään hiton tupakantuska sanele enää tekemisiä? :)Henna - Pakkomielteitä. Minullako? kirjoitti...

Mahtava päätös ollut! Hienoa! Muista palkita itsesi aina vuosipäivänä jotenkin :D

Henna / Koti Daaliatielle kirjoitti...

Hyvä sinä, tuota merkkipäivää kannattaakin juhlistaa!!! ♥

Sannis - After the storm kirjoitti...

Lopettamisessa hienointa on mun mielestä just se vapaus. Semmonenkaan ei tullut mieleen silloin kun vielä poltti..että on paljon siistimpää olla vapaa mistään pakottavasta tarpeesta. Mulla taitaa kans kesällä tulla neljä vuotta täyteen..vai vasta kolme?! Mä en muista enää.. :)

Acata kirjoitti...

Hyvä sää, hyvä me! Mulla paksahtaa parin viikon päästä kahdeksas savuton vuosi mittariin. Eipä oo kyllä hetkeekään kaduttanut...

Ruut kirjoitti...

Hyvä päätös ja ihanaa kun oot palkinnut siitä myös itseäsi!!! Oot sä kyllä vaan mahtava tyyppi ja päättäväinen myös! <3

Nanni kirjoitti...

Tosi mahtavaa. Onnea, että olet päässyt tupakasta eroon. Onhan se haju kuvottavaa. Itse olen koukussa syömisiin, haaveena olisi pienentää annoskokoja. Miksi riippuvuuksista on hankala päästä eroon. Mutta hienosti olet tehnyt, onnea siitä.

nunju kirjoitti...

Onnea, se olikin aika mahtava päätös ja vaatii lujaa itsehillintää! Itse en ole polttanut, mutta mies oli kuin kävelevä savupiippu tavatessamme. Itse olen kuitenkin tässä asiassa niin ehdoton, että sain kuin sainkin hänet lopettamaan, tosin oma halukin hänellä oli aika kova, eihän se ilman sitä olisi onnistunutkaan :)

littleB kirjoitti...

Henna: Todellakin muistan! Dubain reissu oli tän vuotinen palkinto :)

Henna Daaliatieltä: Hyvä mää!! Melkeen ois voinu kakun leipasta :)

Sannis: Aivan, sitä määkin oon aina hehkuttanut! Ihan parasta kun kukaan tai mikään ei enää sanele sun tekemisiä! :) Onnea sullekin hienosta päätöksestä, oli niitä vuosia kuinka monta tahansa :)

Acata: Hyvä sää!! <3

Ruut: Kiitos ihana <3

Nanni: Kiitos! Joo mullekin on tainnut tilalle tulla karkkiriippuvuus :/ En tiedä miten tästä pääsisi...

nunju: Hih, kävelevä savupiippu :D :D Hienoa et sait savupiipussa puhtaan ilman kiertämään :)

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review