Lupasin jatkaa juttua Dubaista vielä tämän ruokapostauksen verran, koska ruoka on mulle matkoilla (ja muutenkin) niin isossa osassa. Kuten kerroinkin, Dubai on tosi kansainvälinen paikka. Jos näin paljon eri kansallisuuksien ihmisiä, niin yhtä lailla monikirjoinen oli Dubain ruokatarjontakin! Edustettuina olivat niin tutut kansainväliset ketjut, kuin jänniä erikoisempiakin paikkoja. Paljon oli edustettuina esim. thaimaalainen, meksikolainen, intialainen ja libanonilainen keittiö sekä tietysti länsimainenkin ruoka. Teneriffan reissu (ja siellä sairastettu mahatauti ja sairaalaan jääminen muiden lähtiessä kotiin) kauhukuvana mielessäni pelasin nyt varman päälle ruuan suhteen, vaikka hygieniataso Dubaissa onkin korkea. Ruokani koostui usein pihvistä ja kasviksista, lounaaksi otin yleensä salaattia. Rrrrrakastan verisiä pihvejä, mutta nyt oli pihvit tilattava kypsänä ja vältettävä mereneläviä ja muuta vähänkin arveluttavaa.

Välttelin myös liian tulisia ja erikoisia ruokia, tämä masu kun nyt tuntuu ottavan itseensä aina kaikesta tavallisuudesta poikkeavasta. Näillä ohjeillani pärjäsin hyvin, eikä mitään ongelmaa ollut. Kivoja uusia elämyksiä kuten australialainen ravintola ja Rainforest Cafe jossa tunnelma oli kuin viidakossa ikään! Gluteenittomuus tietysti asettaa aina omat haasteensa ruokapaikan valinnalle, kun ei mihinkään hampparipaikkaan voi mennä. Voi Shake Shack miten mua harmittikaan :/

Mutta löysin kyllä ketjuravintolan omaankin makuun! Nimittäin ilmeisesti Jenkkiläisen Potbellyn. Tuolla söin valehtelematta elämäni täydellisimmät salaatit. Potbellyssä kävimme kahdesti ja vielä lentokentälläkin lähtiessä.

FARMHOUSE SALAD

All-natural grilled chicken, hard-boiled egg, bacon, blue cheese, tomatoes, red onion, cucumbers

Matkamme hintaan otimme myös lisämaksullisen aamiaisen hotellilla. Aamupala todella oli hintansa väärti. Kananmunia, makkaroita ja muita lämpimiä ruokia, tuoreita hedelmiä ja kasviksia, jugurttia ja myslejä, joka aamu tuoreita croisantteja ja muffinsseja tai muita leivonnaisia, sortteja oli mistä valita. Hiukan kuola suupielestä valuen katsoin kun äiti veteli leivonnaisia napaansa, mutta keksimpä minäkin herkun! Maustamatonta jugua, johon lorautin rasiallisen mansikkahilloa ja plöräyksen hunajaa, nam! Tämä herkku seurasikin mukanani Suomeen ja olen vedellyt tätä siitä asti useana aamuna :)

Kaupoissa myytiin aivan ihania hedelmärasioita, joista ihanan mehukas ananas oli tietty mun suosikki. Usein ostettiinkin rannalle esim. ananasta ja banaaneja mukaan evääksi. Hedelmät olivat vielä halpojakin, kuten muukin ruoka Dubaissa. Syödäkseen sai missä vaan 40-120 dirhamilla eli n.8-24 eurolla.

Ja herkkuja, paljon herkkuja!
Kahvijätskiä, mangonmakuista frozen jugurttia hedelmillä, ihanaa haudutettua vaniljateetä, pirtelöitä, smoothieita ja hauskoja erilaisia suklaita ja namuja ja vaikka mitä muuta!

Ja tietenkin, se Laduree! <3
Yksi reissun eniten odottamistani jutuista, ja oli kyllä joka dirhamin arvoinen elämys. Macaronit sulivat suuhun ja tee oli niin hyvää, että istuskelin terassilla usein silmät ummessa nautiskelemassa. Ihan loman parasta antia!
NAM!

Oi että kun tulikin ikävä taas tuonne ja noiden herkkujen äärelle. Ei auta kuin kaivaa viikonlopun herkuksi ostettu Macarons valmispakkaus esiin ja ryhtyä väsäilemään. Vaikkakin olen aika varma ettei mikään maailmassa päihitä tuota suloista Strawberry-Marshmallown makua :P

Onko sinulla jotain erikoisherkkua, jota kaipaat joltain matkaltasi?

Makoisaa sunnuntaita!
Muistakaahan osallistua arvontoihin, eka niistä päättyy jo tänään!