Keittiössä syntyi männä viikolla taas ihan törkeän hyvää ruokaa! Reseptin innoittajana oli joskus maistamani erinomainen Pollo Limonello ja jokin toinen (jo kadottamani) kanaresepti. Halusin kuitenkin mukaan kesäkurpitsaa ja uusia makuja ja näin syntyi oma versioni, ihan super herkullinen kanapasta. Itse käytin Semperin gluteenitonta spaghettia, mutta tietysti mikä vaan pasta käy!
Tarvitset:
300g (marinoimattomia) broilerinsuikaleita
öljyä paistamiseen
1 kesäkurpitsa
1/2 sitruuna
2 valkosipulin kynttä
1-2 prk kuohukermaa
suolaa, pippuria, inkivääriä
parmesan raastetta
spaghettia
Paista kanasuikaleet pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää paistamisen loppuvaiheessa pannulle myös paloiteltu kesäkurpitsa. Raasta sekaan puolikkaan sitruunan kuori ja purista myös puolikkaan mehu joukkoon. Lisää pieneksi paloitellut valkosipulinkynnet ja kermaa makusi mukaan. Lisää noin 1/2 tl jauhettua inkivääriä, maista (ja lisää tarvittaessa muita mausteita makusi mukaan.) Keep it simple, usein suola ja pippuri ja yksi muu mauste riittää mainiosti. Keitä kastike kokoon ja keitä sillä välin spaghetti napakaksi ja lisää kastikkeen joukkoon tai tarjoile erillään. Lisää annoksen päälle raastettua parmesania. Herkuttele!
Teen tätä varmasti pian uudestaan, oli nimittäin varmasti yksi onnistuneimmista reseptikokeiluistani ikinä, nam! Testatkaahan ja kertokaa mitä tykkäsitte!
Ja hei, ruuanlaittoon käytetyn sitruunan puolikkaan voi vielä hyödyntää tökkäämällä raadon hetkeksi mikroon. Mikro hetkeksi päälle ja avot kun tuoksuu raikkaalle! :)
Meikäläinen se kaivaa taas koulukirjat nenään eteen ja ryhtyy urakoimaan. Aion kylläkin tällä viikolla nipistää lukemisajasta sen verran, että saan vihdoin Dubain reissukuvat tänne näkyville! Huomenna on viimeinen ruotsin välikoe ja sitten olisikin tämä jakso taputeltu ja hiihtoloman aika. Täällähän hiihtolomakin tosin hiihdellään vain keittiön ja lukupisteen väliä stressin aallonharjalla, huhhuijaaa! :)
Täpäkkää tiistaita!
Täällä on jo niin odoteltu juttua Dubaista!!!! Meillä seuraava reissu sinne suunnitteilla marraskuussa, ja ihanaa kuulla tuoreita kommentteja sieltä. Edellisestä reissusta on jo kolme vuotta aikaa..
VastaaPoistaKuulostaapa herkulliselta, voisi vaikka viikonloppuna testailla! :)
VastaaPoistaHerkulliselta vaikuttaa, todella :)
VastaaPoistaTäytyy kokeilla :) Ravitsemusterapeutti komensi syömään kesäkurpitsaa ja minähän tietysti laitoin sitä suklaakakkuun, ei tullut hyvää :D
VastaaPoistaVoi ei!! Täälläkin on yli-herkullisia reseptejä jaossa!!! Voisi jopa kuvitella ettei ole enää nälkä, kun taltutin makeanhimon pistämällä miehen pannarintekoon ja mässäilin niin, että kermavaahdot roiskui - väärin. :/ Kauniit kuvat ♥
VastaaPoistaAnonyymi: Mä yritän... :) Selailin tänään kuvia läpi ja määrä on niiiiin iso etten tiedä mistä aloittaa :D
VastaaPoistaMiss J: Kokeile ihmeessä ja kerro sit mitä tykkäsit! :)
Milma: Ja sitä se olikin. Tekee mieli heti tehdä uudestaan! :)
Kiki: Ou maigaad, yäk! :O Kokeile ihmeessä pastan kanssa, on takuulla parempaa kuin suklaakakussa :D
Henna: Kiitti :) Arvaappa rupesiko mua nyt himottamaan pannari :))
Oih, nams. Tämä näyttää todella hyvältä ja otinpas reseptin talteen :) Kiitos. Mun on tehnyt pannaria mieli nyt koko viikon ja ehkä on pakko taas kokeilla josko onnistuisin siinä ;)
VastaaPoistaS: Kerrohan sit mitä tykkäsit kun oot maistanu! :) Oi pannari kyllä todellakin maistuis!
VastaaPoista