09 tammikuuta 2014

Veden juomisen vaikeus

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 11.23
Kuva
Kun tässä alkuvuodesta olen diettaillut ja yritän tehdä jotain järkevää muutosta ruokailutottumuksiini, törmään koko ajan tähän samaan ongelmaan; vedenjuonti! Hitto miten se onkaan vaikeaa! Mä olen aina juonut ihan liian vähän ja nopean aineenvaihdunnan omaavana jokainen lasi vettä tuntuu ja saan juosta koko ajan vessassa. Olen yrittänyt monenlaista; laittanut tietyn määrän vettä kannuun joka tulisi päivän aikana juoda, kirjoittanut lapulle juotujen lasillisten määrän, asensin jopa puhelimeen appsin joka muistuttelee veden juomisesta ja laskee päivän saldon. Pari päivää menee aina kivasti, kunnes vesi taas unohtuu.

Voiko ihmisellä olla liian kiire juoda vettä? Miten tässä pitäisi itseään auttaa?
Juotko sinä tarpeeksi vettä, ja jos, niin miten teet sen?


25 kommenttia:

Kustiida kirjoitti...

Iskipäs pieni lukihärö ja luin ensin että olet alkuvuoden deittaillut :D ei sillä etteikö se mahdollista olisi, mietin vaan, että miten se liittyy veden juontiin.. itse juon vettä päivässä n 2l, yleensä lasillisen aina kun menen keittiöön ja aina kun tuntuu siltä.

littleB kirjoitti...

Hahah! :D Sehän oliskin aika ennenkuulumatonta! :D
Mäkin oon kuvitellut, et aika useinhan mä lasillisella käyn, mutta eipä kyllä riittävä määrä vettä täyteen niin millään. Ja joskus menee hups päivä ettei ole muistanut juoda ollenkaan...

Miss J kirjoitti...

Mä oon kanssa ollut tosi huono juomaan vettä. Latasin puhelimeen söpön PlantNanny-sovelluksen ja se on kyllä auttanut! En ihan joka päivä saa suositeltua määrää täyteen, mutta huomattavasti enemmän (ja ennen kaikkea tasaisemmin) tulee vettä hörpittyä. :)

littleB kirjoitti...

Kuulostaa kivalta toi Plantnanny :)

mehtäemäntä kirjoitti...

tupakoivan ihmisen sala onki jotta joka röökin jälkeen tuopillinen vettä. Toimii meidän talossa, mutta kun sie et polta niin..juoppas vaikka tuoppi vettä aina kun käyt vessassa. kuukaudessa siitä tulee tapa, kahdessa hyvä tapa ja kolmessa elämäntapa sanos nyt se jääkiekko tyyppi tamminen.

Jenni kirjoitti...

Mulla on fyysinen työ ja liikun paljon vapaa-ajallakin, joten vettä tulee juotua 2-3,5 litraa joka päivä. Tosin viikonloppuisin se tuppaa unohtumaan, vaikka aina yritän muistaa pitää vesipulloa vieressä.

Kannattaa kokeilla jotain raikasta veden sekaan, esim. minttua tai sitruunaa, jos se auttaisi. :) Vaikkakaan sulla ei tainnut veden maku olla ongelmana (kuten monilla muilla). Ja mietit mitä kaikkea hyvää vesi tekee sun keholle niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. =)

littleB kirjoitti...

mehtäemäntä: Hahah, tuli muuten varmaan itekin käytettyä tuota tekniikkaa silloin kun vielä poltin :) Lopettaessakin join ison lasin vettä aina sen sijaan kuin olisin mennyt körssille. Eiköhän mun suu sit enää kuiva entiseen malliin kun unohtuu koko veden juonti :)

Jenni: Joo hei tuo veden maustaminen vois ollakin kokeilemisen arvoinen. Vaikkakin kyllä tykkään vedestä ihan sellaisenaankin. Jotenkin pitää psyykata itteensä nyt tuohon :)

Jonna H. kirjoitti...

Mä en osaa juoda vettä ollenkaan. Jos juon puoli lasillista puhdasta vettä hanasta päivässä niin hyvä. Lähinnä lääkkeiden kanssa. Mulle tulee äkkiä jotenkin huono olo, jos kulautan lasillisen kurkusta alas. Muuten mun nesteet kertyy aamuisesta aplarista, teestä, vichystä ja kahvista. :/ Ainoastaan kuumissa olosuhteissa esim. lomilla huomaan tarttuvani vesipulloon. Koska mitään oireita ei ole ja keho tuntuu olevan tyytyväinen, niin olen ajatellut, että ei sitä vettä tarvikaan lipittää. ;)

Nina kirjoitti...

Noni heti piti tarttua vesipulloon, tuli huono omatunto! :D Mulle veden juominen on ihan yhtä vaikeeta kuin sullekin, ja etenkin kun on iho-ongelmia niin se olisi tärkeetä. Ja toki muutenkin. Jospa tästä kehittäis jonkun viivästyneen uudenvuoden lupauksen? :P

Marianne kirjoitti...

Toi vedenjuonti on asia joka on todella vaikea oppia, jos sitä ei tee ennen. Mutta hassu juttu, siihen tottuu, kun saa rutiinin siihen. Tosin kannattaa välttää juoda kaikki se tarvittava vesi illalla -> kusettaa koko yön (been there done that). Mä aloitan aamuni aina megalasillisella sitruunavettä, kun otan vitamiinit. Megaiso puolen litran tuoppi helpottaa vedenjuontia, koska vaan neljä sellasta "riittää". Siihen pissahätään auttaa ainakin mulla se, että lisäsin vähän suolaa ruokavalioon -> sitoo nestettä kroppaan ja juon aina vettä ruuan kanssa.. Plus että mun mielestä kroppa tottuu siihen jonkin ajan kulutta eikä sitten enää tule käytyä hirvittävästi vessassa. Jonkin ajan kuluttua = ei siis kahdessa päivässä :D

Kyllä se siitä, kun saa veden mukaan rutiineihin :)

Tiia / Black + White = Grey kirjoitti...

Oi, minulla taas ehdoton lempijuomani on vesi <3. Ei ole toista yhtä hyvää juomaa, kuin raikas, kylmä vesi! Sitä tuleekin siis helposti hörpittyä päivässä noin kolmisen litraa :). Heti aamulla herättyäni menee melkein litra :)..

Katja - Tässä ja Nyt kirjoitti...

Eipä sitä muista juoda niin paljon kun olisi hyvä :P Opiskeluissa vesipullo pöydällä saa muistamaan juomisen.

Ansku kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Ansku kirjoitti...

En juo aina tarpeeksi, yritystä kuitenkin on. Paras taktiikka oli palkintorastimenetelmä: rasti taulukkoon juodusta lasillisesta ja tietystä määrästä rasteja joku palkinto, mikä motivoi itseä. :) Mutta sekin sitten jäi. Täytyykin varmaan testata noita sovelluksia :)

Kahvia juon tolkuttoman paljon ja sitä en kyllä laske veden korvaajaksi, kun se päinvastoin poistaa nestettä kehosta. Yritänkin juoda aina kahvikupillisen jälkeen kupin tai pari vettä.

Heisi kirjoitti...

Siis mulla on aivan sama ongelma! Juon ihan tosi vähän vettä. Monesti syön ruokanikin ilman juomista. Vaikka oon koittanut, että joisin aina lasin vettä niin ei onnistu. Miten se voikaan olla niin hankalaa... Munkin pitää hakea toi appsin. Minkäs niminen sulla on se?

Ruut kirjoitti...

itse juon tosi paljon ja töissäkin yritän juoda aina yhden vesilasin kahvikuppia kohden, mutta toisaalta tykkään vedestä, joten siksi sitä tulee lipitettyä :)

nunju kirjoitti...

On se vaikeaa :( en kertakaikkiaan saa minäkään juotua vaikka mitenpäin yritän...

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Sama ongelma, en tahdo muistaa juoda jos ei tule jano :/ Kivaa viikonloppua! :)

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä onko tämä tosi tyhmä kommentti, mutta itse pidän kylmästä vedestä ja kannullinen vettä jääkaapissa auttaa, lisäksi samalla tulee summittaisesti seurattua juodun veden määrää.

Veden maustamista kannattaa miettiä, että onko se tarpeen, koska esim. sitruuna on pahaksi hampaille ja aika moni muukin juttu. Mutta tietysti jos veden juominen on ongelma, niin kaikki keinot käyttöön, pilli vaikka sitten avuksi: suojaa vähän ainakin etummaisia hampaita.

Muistaisin, että nykyään kaikki juotu neste lasketaan päivittäiseen nestetarpeeseen eli esim. kahvin (vaikka onkin diureetti) päälle ei tarvitse vesilasillista korvaamaan kahvin nesteenpoistoa. Määristä kai on enempi kysymys, ettei vaikka kahvia juoda lorppaa koko ajan.

Ehkäpä joku kaunis vesipullo/kannu olisi kiva tsemppaja? Palkintona ikään kuin :)

Lilac Delight kirjoitti...

Minun aamuni alkaa aina sillä, että juon kaksi lasillista vettä. Sitten juon joka tunti lasillisen vettä. Kroppa tottuu tähän aika nopeasti ja sitä alkaa ihan kaivata vettä :) Olen pudottanut painoani jo melkein 10 kg eli veden juomisella on positiivinen vaikutus :)

RagDoll kirjoitti...

Puhuin tästä juuri tänään kaverini kanssa! Join lomallakin ihan liian vähän ja se oikeasti näkyy ihosta, varsinkin kasvoista. Pärjään päivän helposti kahdella pienellä lasillisella vettä ja siihen on tultava muutos! Sama ongelma, tuo vessassa juokseminen. Illalla ei uskalla juuri vettä juoda, kun tietää parin tunnin unten jälkeen heräävänsä vessaan. Päivällä taas töissä ei viitti litkiä, kun kiirettä pukatessa ei pääse ihan milloin tahansa sinne vessaan. Tuo Lilacin ehdottama kerran tunnissa lasillinen ei kuulosta yhtään hassummalta. Pitää kyllä testata!

littleB kirjoitti...

Jonna H: Joo mulla kans voi mennä päiviä et tajuan iltapäivällä viimeksi aamulla juoneeni vettä. Joskus tuntuu etten enempää kaipaisikaan, mutta joskus kärsin taas ihan selkeesti juomattomuudesta johtuvista oireista.

Nina: Joo tää voiskin olla hyvä lupaus! :)

Marianne: Hyviä vinkkejä, kiitos! Suolaa multa puuttuu kans elimistöstä, joten täytynee lisäillä vähän sitäkin. Ja joo, pitkäjänteisyys ei oo mun juttu tämmösissä hommissa, haluan kaikki ne hyvät vaikutukset heti NYT! :D

Tiia: Mäkin kyllä tykkään vedestä, onneksi, muuten voisi tää homma takuta vielä entistä enemmän. En vaan tiedä miksi olen niin huono sitä juomaan :)

Katja: Tuokin on hyvä vinkki! :)

Ansku: Palkintorastitkin vois toimia mulla! :)

Heisi: Tää taitaa olla aika yleinen ongelma. Toi mun appsi on Water your body :)

Ruut: Voi kun tollaseen moodiin pääsis itekin että se juominen olis automaattista ja helppoa :)

nunju: Tässä onkin tullut monta hyvää vinkkiä mitä vois kokeilla! Kyllä mekin vielä joskus opitaan! :)

Hannele: Just niin, ja sit kun on jano niin ihmettelee et miksi suu kuivaa :D Ihanaa viikonloppua sinnekin!

Anonyymi: Ei todellakaan ollut tyhmä kommentti vaan monta hyvää pointtia, kiitos! :) Ja joo, uus vesikannu vois niin toimia mulla! ;)

Lilac delight: Ooh, hieno pudotus! Tätä siis todellakin kannattaa rueta harjoittelemaan :)

RagDoll: Just samoja onkelmia, meillä kun ollaan yksin töissä ei sinne vessaan todellakaan aina pääse vaikka kuin tarvis ois. Siks tuntuukin et siellä varsinkin saa himmailla sen juomisen kanssa. Ja joo, lasillinen tunnissa ei todellakaan kuulosta vaikeelta! Oon nyt tässä muutamana päivänä saanu pari litraa täyteen tuon Water your body appsin avulla, oli kyllä aika kivaa huomata et kyllä siihen pystyy! :)

Janet kirjoitti...

Mä olen joutunut myös opettelemaan oikein urakalla tätä veden juontia. Nykyisin osaan töissä jo juoda melko hyvin, 1,5-2 litraa saan huikittua. Mulla on puolen litran pullo tässä koneella nenäni alla ja aina kun huomaan sen, otan huikan. Sama pitäisi vielä saada siirrettyä kotiin,. Viikonloppuisin unohdan monesti juoda ja huomaan päänjomotuksena. Jotain pitäisi kotiin siis keksiä.

Milma kirjoitti...

Veden juonnin opettelu vaatii hieman aikaa, oo vaan sitkeä ja juo niin jossain välissä huomaat että saattaa tulla juotua jo vähän liikaakin :D

littleB kirjoitti...

Janet: Mä kans mietin, et oliskohan tällä juomattomuudella osansa tän päänsäryn kanssa. Kokeile tuota noita puhelimen sovellusta kotiin muistuttajaksi, toimii :)

Milma: Voi kun tuohon pääsis itekin! :)

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review