16 tammikuuta 2014

Hyväntuulista kodinkoneiden kierrätystä

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 6.08
Kuva

Vaikka en voi sanoa koskaan varsinaisesti kunnostautuneeni kierrätyksen saralla, olen tehnyt kuitenkin ainakin yhden kierrätykseen liittyvän hyvän teon elämässäni. Olen nimittäin saattanut yhteen laiskan kierrättäjän ja innokkaan kierrättäjän ja näin löytänyt ratkaisun kahteen pulmaan.

Kaikki alkoi jokunen vuosi takaperin kun vanha koulukaveri kyseli facebookissa rikkinäisten kodinkoneiden perään. Kaverillani on kehitysvammainen aikuinen veli, joka on kova poika purkamaan kodinkoneita. Mikäli pojalla ei ole sallittua purettavaa, kodin toimivatkin laitteet joutuvat uhanalaisiksi, näin siis rikkinäisiä tarvittiin kipeästi. Jotenkin mieleen tulikin miedän iskä, joka on kierrätyksen suhteen yhtä laiska kuin meikäläinenkin. On vaan niin hirveä vaiva lähteä viemään mitään tarpeetonta mihinkään, ja helposti ne rikkinäiset ja muuten käytöstä poistetut vehkeet jäävät kaappien perukoille ja varaston nurkkiin pyörimään. Otin oitis puhelun kaverilleni joka pian tulikin noutamaan autolastillisen rompetta iskän kätköistä. Näin oli molempien ongelma ratkaistu kertaheitolla; poika sai purettavia laitteita ja iskä pääsi eroon omista romuistaan niin että ne tultiin kotoa noutamaan. Win-win!

Tämä poika viettää vapaa-aikaansa purkaen näitä laitteita. Hän lajittelee osat ja vie kunkin laadun sen omaan kierrätyspisteeseen. Näin tekemisen puute ei pääse iskemään ja toimivat koneet säilyvät osiin purkamiselta :) Iskä taasen myhäilee tyytyväisenä päästessään helposti eroon turhista tavaroista ja tuottaessaan vielä hyvän mielenkin toiselle :)

Olen minäkin melkomoisen hyväntuulisena tässä välikätenä toiminut. Aina kun tarvetta puolin tai toisin ilmenee otetaan yhteyksiä ja sovitaan tavaroiden noutamisesta. Toki myös omatkin rikkinäiset kodinkoneeni kierrättyvät nykyisin tätä kautta. Ja kaikki ovat kiitollisia kun voi olla avuksi toiselle.

Eikö vaan olekin aika kiva tapa kierrättää?
9 kommenttia:

Janet kirjoitti...

No on kyllä hyvä tapa kierrättää ja vielä kun toinen tykkää :) ♥
Meillä ollut vähän sama ongelma ja rikkinäiset kodinkoneet ovat olleet vähän huonolla kierrätyksellä, mutta nyt meidän kaupan eteen on tullut kierrätyskontti jäädäkseen, joten sinne on hyvä käydä heittämässä :)

Kustiida kirjoitti...

No tosissaan hauska tapa kierrättää :) Kaikille osapuolille tulee hyvä mieli varmasti. Itselläkin olisi tuolla vaikka mitä kiertsiin menossa... ehkä joku päivä saan aikaiseksi!

Kiki kirjoitti...

On kyllä mahtava tapa kierrättää :) Käytöstä poistettu tuottaa vielä pitkään iloa purkajalle :)

Sanna kirjoitti...

Kuulostaa just hienolta hyvän kierrättämiseltä! Lisää tällaista toimintaa :)

Heisi kirjoitti...

Ompas kiva juttu! :)

Irina - White & Fresh kirjoitti...

Harmi, kun en asu siellä teillä päin, mulla kun olisi yksi Ergorapido tuossa rikkinäisenä odottamassa älynväläystä, mitä sille voisin tehdä. ;)

littleB kirjoitti...

Janet: Hieno homma, että teillä on kierrätyspiste lähellä! :)

Kustiida: Niimpä! :)

Kiki: Ihan totta! :)

Sanna: Niimpä :)

Heisi: Eikös :) Harvoin on kierrättäminen ollut näin kivaa :)

Irina: Voi ei, miten se on hajonnut? :/

Irina - White & Fresh kirjoitti...

No ensin se koko imurin suutin ei oikein imenyt puhdistuksesta huolimatta niin päätin pitää käytössä sen rikkaimurin, mutta se ei pysy ladattunakaan päällä eikä vaan ime mitään. Se on vaan varmaan aikansa elänyt :/

littleB kirjoitti...

No höh! :/

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review