10 lokakuuta 2013

Gluteeniton porkkanaleipä

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 11.29
Ai että maistuikin leipä hyvältä pitkästä aikaa! Olen ollut gluteenittomalla ruokavaliolla nyt maaliskuusta alkaen ja leipänäni olen mussutellut lähinnä riisikakkuja. Eilen sain aikaiseksi nakata (jo päiväysvanhoja) jauhoja leipäkoneeseen ja nautiskelin päivällä tuoreesta lämpimästä leivästä, namps!

Tarvitset:
6,5 dl leipäjauhoseosta (itse lisäsin vielä 1 rkl psylliumkuitua)
2 dl raastettua porkkanaa
1 kananmuna
2 rkl öljyä
2 rkl sokeria
2,5 dl vettä
0,5 tl suolaa
15g hiivaa/ 1,5 tl kuivahiivaa

Mittaa ainekset paistovuokaan ja paista oman koneesi ohjeen mukaan. Herkuttele tuoreena ja pakasta loput.

(Alkuperäinen ohje jostain lehdestä vuosien takaa)

Lämmin leipä ei paljon muuta tarvitsekaan kuin sipaisun Oivariinia päälleen.

Kyllä leipäkone on vaan melkoisen kiva kaveri, jos gluteenitonta leipää mielii syödä. Kaupoista en ole oikein löytänyt mieleistä leipää, ja hinnatkin ovat gluteenittomilla tuotteilla huimat. Säästöä siis tämäkin ja herkullista säästämistä onkin! :)

Löytyykö hyviä gluteenittomia leipäohjeita jaettavaksi?

Ai niin muuten! Karkkilakko loppui eilen 24.päivän jälkeen. Ihan uskomatonta että pysyin ruodussa koko lupaamani ajan! En ole vielä tänään yhtään namusta pistänyt suuhuni, vaikka Hopea Toffeet tuolla kaapissa kovasti yrittävätkin huudella mua... Mietin josko jatkaisin lakkoilua huomiseen, ja siitä alkaisi uusi ajanjakso, sellainen jossa karkit kuuluisivat vain viikonloppuihin. Eikös kuulostaisi aika hyvältä?

6 kommenttia:

Kissis kirjoitti...

Miksi olet gluteenittomalla?

littleB kirjoitti...

Tän hetkisen oletuksen mukaan kärsin gluteeniyliherkkyydestä, keliakiaa ei todennäköisesti ole, enkä tähystykseen suostu menemäänkään. Gluteeniton ruokavalio on nyt selvästi auttanut mahan tilannetta ja yleistä vointia, joten tällä mennään toistaiseksi ainakin.

Jonna H. kirjoitti...

Muhkean näköinen leipä, vaikka on gluteeniton!

littleB kirjoitti...

Pelotti vähän, että mitä tuosta tulee. Käytin tällä kertaa Jyttejauhoa, jota olisi varmaan saanut laittaa plajon ohjetta vähäisemmän määrän, näytti taikinavaiheessa ihan hirveelle jankille :)

Milma kirjoitti...

Upea suoritus toi sun karkkilakko ! Mä meen myös nykyään tolla karkkipäiväsysteemillä. Kun tietä että viikonloppuna on karkki/herkkupäivä pystyy hyvin olemaan syömättä herkkuja viikolla ja se niiden mussuttelu sitten sinä päätettynä päivänä on ihanan nautinnollista :)

littleB kirjoitti...

Niimpä, en olis uskonu itekään et tuohon pystyn. En oo koskaan elämässäni ollu karkkilakossa! Ompahan tuokin kokeiltu :)
Jospa saisin tästä nyt vähän ryhtiä etten joka päivä mussuttaisi karkkia.

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review