22 helmikuuta 2013

Pohdintoja paperilehdistä

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 6.24
Kerroinkin aiemmin kuinka minun ja Cosmon yli kymmenvuotinen yhteinen taival oli päättymässä päätettyäni vihdoinkin luopua tuosta vain tavan vuoksi kotiin kannetusta rahareiästä. Olinhan "ehkä hieman" kasvanut lehdestä ylikin eikä mun edes oikeastaan tullut sitä luettua enää. Viimeinen Cosmo kolahti luukusta tässä kuussa ja nyt kuitenkin sitten olo tuntuu vähän orvolta. Minähän tunnetusti olen se vanhan ajan, paperisen lehden ja kalenterinkin puolesta puhuja ja tähän ihmisluonteen laatuun kuuluu olennaisesti se, että paperista lehteä vaan pitää saada selailla ja printtilehteä pitäisi tukea. Kotiin pitää tulla joku lehti! Onhan netti pullollaan kaikkea ihanaa, mutta kyllä lehti vaan on oikea lehti kiiltävine sivuineen <3

Olenkin nyt löytänyt itseni selailemasta lehtitarjouksia Lehtikuningas.fi:stä. Tuoltahan löytyy näppärästi lähes kaikki lehdet saman katon alta ja vertailu on helppoa! Mutta mitä sitä sitten mieli tekisi jos kaikkea ei voi muka saada!? Ja sitä paitsi missä välissä noista tilaajalahjoista on tullut noin kivoja!!
Sisustuslehti olisi se ihan ykkönen, visuaalisuus, kuvat ja inspiraatiot on mulle kuitenkin se ihan tärkein juttu. Avotakka, Divaani ja Deko tuntuisi tällä hetkellä kiinnostavimmilta. Divaania ja Dekoa on tullut ostettua irtonumeroinakin joskus.

Myös Plaza koti, Koti ja keittiö ja Glorian koti voisivat tulla kysymykseen. Mulla ei oikeen ole näistä mistään mitään mielipidettä koska sisustuslehtien lukeminen on ollut niin satunnaista viime aikoina eikä mihinkään näistä ole syntynyt suurta rakkaussuhdetta. Mutta olishan se ihanaa löytää uusi lehtirakkaus! <3

Mutta sitten kuitenkin veri vetäisi vähän muoti- ja naistenlehtienkin pariin... Järkevästi ajateltuna saan kuitenkin töissä luettua muotilehtiä, joten ehkä sellaisen tilaaminen kotiin ei olisi niin järkevää.

Vai josko sittenkin uudestaan ikiaikainen rakkauteni, Image? Tämänkin takia vuodatin aikoinaan  krokotiilinkyyneleitä kun tilaus piti lopettaa.

Apua, tässähän menee ihan pää pyörälle! Käykääs vilkaisemassa Lehtikuninkaasta miten paljon tuota valinnanvaraa onkaan! Puhumattakaan vielä muidenkin kategorioiden lehdistä; valokuvausta, tuunausta, taidetta, ruokaa, you name it!

Mitäs sanotte, vieläkö printtilehti on voimissaan? Tilaatteko lehtiä vai ostatteko irtonumeroita? Ja mikä on sisustuslehdistä sun rakkauslehti?*Postaus on toteutettu yhteistyössä Lehtikuningas.fi-sivuston kanssa.*

10 kommenttia:

Janet kirjoitti...

Mä tykkään hirmuisesti, kun kotiin tulee lehtiä. Ainakin edes silloin tällöin. Ongelmana mulla on vaan se, että mä en kerkeä lukemaan. Tälläkin hetkellä valehtelematta varmaan 20 lehteä lukematta ja syksystä asti. Tosi kurjaa, kun trendit kerkee mennä ohi ja mä luen ne vasta sit.

Mun lempparit on K&T sekä Kotivinkki. Niitähän mä aina tilailenkin, mutta määräaikaistilauksilla. Nytkin mulle tulee 8 lehteä Kotivinkkiä ja sen jälkeen lopetan. Sain ihanan tilaajalahjan sekä lehden melko halvalla. Kyllä sitä sit taas muutaman hetken pärjää ilman, kunnes joku houkuttava tarjous tulee taas vastaan :D

Kiki kirjoitti...

Kyllä lehden pitää olla paperista :) Suuri rakkauteni valitettavasti on hylännyt minut ja muut lukijansa. Toivekoti ja Puutarha lehden julkaiseminen lopetettiin. Järkyttävää.

Heisi kirjoitti...

Millä ohjelmalla sää teet noita kuvakollaaseja? :)

littleB kirjoitti...

Janet: No vähän samaa ongelmaa, ei mulla aikaa oikein olisi, mutta haluaisin oppia nostamaan jalat kattoon ja nappaamaan lehdet kätösiin, nukahtamatta :) :)
Kiki: Ou nou! :/ Törkeetä!
Heisi: Nämä tälläiset yksinkertaiset kollaasit teen Picmonkeylla (picmonkey.com) ohjeetkin olen joskus tekaissut helpon kollaasin tekemiseen: http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/2012/09/maailman-helpoin-kollaasi.html

Marru kirjoitti...

Mä tykkään myös lukea ihan printtilehtiä, tosin aika kauan ne yleensä odottaa sellaista kunnon lukemista.
Tällä hetkellä tilaan vain Meidän perhe-lehteä. Yhdessä vaiheessa mietin jonkun sisustuslehden tilaamista, mutten osannut päättää mikä olisi paras.

littleB kirjoitti...

Niimpä, on niin monta kivaa vaihtoehtoa! Ainakaan vaihtoehtojen määrän perusteella ei vaikuttaisi printtilehti olevan vielä kuolemassa :)

Mari kirjoitti...

Printtilehti on must, vaikka kyllä netti- ja tablettilehtiäkin tulee luettua. Toimittajaopiskelijana on kiva kuulla, että moni vannoo printtilehden nimeen. Blogisi on muuten vallan suloinen tapaus! :)

littleB kirjoitti...

Voi kiitos <3

Mä luulen että mullakin tuo oma tausta, koulutus ja kiinnostus kirjoittamiseen vaikuttaa siihen et haluan vaalia näitä perinteisiä ja vanhempia median muotoja vaikkakin tykkään myös uudemmista :)

Lumi kirjoitti...

Täällä kanssa puhutaan printtimedian puolesta. Pelkästään jo työnpuolesta. Lehden lukeminen on luksusta ja niin sanottua omaa aikaa. Netin kimpussa kun päivät on niin kyllä sen lehtensä haluaa paperisena lukea.

littleB kirjoitti...

Näimpä! Mulle olis ihan luksusta saada sanomalehti aamukahvipöytään, tällä hetkellä vaan siihen lukemiseen ei ole aikaa eikä kyllä varaakaan :)

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review