Tuisku kyseli kommenttiboksin puolella jouluna äitin tekemien mätileipästen ohjetta. Ajattelin että jos muitakin herkkusuita kiinnostaa, niin teempä tästä ihan oman postauksensa. Ohje on julkaistu alunperin Kotivinkin jouluherkut- lehdessä 1/2012.

Mätiä ja tillismetanaa
(5-10 hlölle)

200 g kirjolohenmätiä
1 prk (120g) smetanaa
1/2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
2 tl sitruunanmehua
ripaus mustapippuria ja suolaa
10 ruisnappia

Koristeluun: punasipulia, tilliä ja mustapippuria.


1. Lusikoi smetana ja lisää tilli kapeaan kulhoon ja aja ne tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla.
2. Jaa tillismetana ruisnapeille ja lusikoi smetanan päälle nokare kirjolohenmätiä.
3. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa sipulista hyvin ohuita viipaleita. Koristele mätileivät sipulilla ja tillinoksilla. Viimeistele rouhaisulla mustapippuria.

Aivan ihanaa, suosittelen kokeilemaan!
 Kokonainen leipänen upposi jopa meidän perheen ennakkoluuloisimmalle syömämiehelle ;)