30 tammikuuta 2013

Lisämyynnin uhri

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 7.05
Mulle paha paha kirosana on nykyisin LISÄMYYNTI. Kaikki sitä toitottaa mutta harvapa sen lisämyynnin jalon taidon sitten oikeasti osaa. Rasittaa hemmetisti nykyään kun joka paikassa kassalla kaupitellaan kaikkea aivan asiaankuulumatonta, kuten tällä viikolla kipaistessani kirjakaupasta koulua varten kansion, oli myyjä sitä mieltä että tarvitsisin muistitikun, muistikortin tai heijastimen. Yleensä mulla on todella nuiva suhtautuminen tähän kassafraasien jakeluun. Mulla on kuitenkin ihan toimivat silmät ja näen itsekin ne houkuttelevasti kassalle esillelaitetut pikkutilpehöörit, suklaat ja muut. Haluan muodostaa ihan itse ostopäätökseni kiitos! Mutta kas kummaa, viime viikolla kuitenkin haksahdin.

Postittaessani blogin arvonnan palkintoa myyjä kysäisi onko minulla jo ystävänpäiväksi postimerkit ostettuna. No empä ollut ajatellut liiemmin korttejakaan lähettää, mutta kun myyjä kaivoi esille juuri ilmestyneet ystävänpäivämerkit olin myytyä tyttöä.

Kyllähän näin söpöjä merkkejä nyt kelpaa postitella! (Jos vaan raaskii...)
Ajattelin lähettää muutaman tarkoin valikoidun kortin ystäville ja postcrossailla merkkejä maailmallekin. (Juttua Postcrossing harrastuksestani löytyy muuten täältä.)

Ihana ajatus olisi kirjoittaa ystävälle ihan ihka oikea kirje! Voi kumpa olisi aikaa tämä toteuttaa <3

Kuinkas paljon teillä perinteinen posti vielä kulkee? 
Kirjoitatteko kirjeitä, lähettelettekö kortteja?10 kommenttia:

Maanvaiva kirjoitti...

Meilläkin postissa kaupataan milloin kukkaroa, milloin kultasuklaa :D Ja mä vaan haluan postittaa sen hemmetin paketin!

littleB kirjoitti...

Joo niimpä!! :D

Janet kirjoitti...

Voi miten söpöt merkit onkaan! Mun on varmaan pakko käydä kans ostamassa noi :) Mut tosiaan, miten niitä raaskii lähettää :D

Mä kirjottelen kirjeitä ja kortteja melko harvakseltaan, mutta välillä lähettelen kummilapsille ja nuoremmille serkuille kirjeitä, tykkääväthän he niistä kovin ja kyllä mäkin tykkään saada niitä heiltä :) Joulukortit lähetän kyllä aina, mutta koskaan ei ole kyllä ollut tapana lähettää ystävänpäivä kortteja. Josko tänä vuonna poikkeiskin vähän tavoistaan ja kirjoittais rakkaimmille ystävilleen :)

littleB kirjoitti...

Eikö ookkin söpöt! Mä jo mietin et täytyykö hakea toinen arkki ihailtavaksi että voi sitten toisen käyttää :D
Mä pistin kans hautumaan ton kirjeidean ystävänpäiväksi, saas nähdä...

Kiki kirjoitti...

Posti ja Tiimari on kyllä lisämyynnin ammattilaiset :)

littleB kirjoitti...

Totta muuten! Tai no ainakin kovasti ne sitä yrittää... Tiimarissa tosin muovikassikin maksaa, joten se on varmaan niiden myydyin lisämyyntituote :)

Saara kirjoitti...

Mutta ärsyttävintä tässä lisämyynnissä on se, että nehän on kaikki ketjun pakottamia juttuja. Aikoinaan kaupan kassalla ollessani VIHASIN sitä, kun piti asiakkaille tyrkyttää jotain. Todella harvoin piti, mutta joskus meillä oli jotain kampanjajuttuja. Ja sitten kun sitä vielä tilastoidaan, että kuka myy niitä lisäjuttuja eniten. Saa valitukset, jos tulosta ei synny. Siksi mulla riittää ymmärrystä tyrkyttäjille - ne on vaan pakotettuja siihen. :/ Ja joskus jopa ne tyrkyttää jotain järkevää, joskus olen minäkin ollut uhri... :D

Mulla kirjeiden kirjoittaminen on jäänyt pariin sivuseen vuodessa. Jouluna tulee usein kirjoitettua koko vuoden kuulumiset kerralla. :) Mutta voi että, hieman on ikävä niitä paksuja kirjeitä, joita joskus tuli kavereiden kanssa kirjoiteltua... Pitääpä ystävänpäiväksi ryhdistäytyä ja muistaa rakkaita kavereita, kiitos muistutuksesta! :)

littleB kirjoitti...

Sepä se! Voi kumpa ne ketjun tahot ketkä tälläsistä päättää ja tekee noita mahtavia päätöksiä just vaikka lisämyynnistä (ihan vaan siksi ku se nyt on niin "tätä päivää"), olis joskus ite siellä kassan takana kokeilemassa miten homma toimii käytännössä! Sitä lisämyyntiä kun on mahdollista tehdä vähän luonnollisemminkin kuin tyrkyttämällä siitä kassan kulmalta joka asiakkaalle jotain samaa shaibaa. :)

Joo, mäkin niiin kaipaan vanhaa aikaa ja pitkiä kirjeitä!! Mä en oo kirjottanu kirjettä vuosikausiin. Nyt tavoitteena siis ainakin pienen pieni ystävänpäiväkirje :)

Retromoderni kirjoitti...

itse ostin heti noita merkkejä kun ilmestyivät.

littleB kirjoitti...

Mäkään en pystynyt kieltäytymään :)

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review