04 joulukuuta 2012

Kuinka äkäpussi kesytetään

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 7.03
Nyt en ole enää ihan varma puhunko itsestäni vai tästä jatkuvasti tulehtuvasta niskastani. Tämä tulehdus se tuntuu olevan oikea ärsyttävä pikku äkäpussi joka seuraa koko ajan mun mukana. Pieneksi hetkeksi aina helpottaa kunnes taas kohta päänsärky alkaa ja koko ajan saa olla varuillaan. Eikä elämää kokoaikaisen päänsäryn voi kyllä kovin hääviksi sanoa.

Kuvituksena mun joulukalenteri :)
Olen kärsinyt siis kallonpohjan tulehtumisesta nyt parisen vuotta. Niska on TODELLA herkkä kylmälle ja pienellekin vedolle, oli se sitten kylmää pakkasilmaa tai helteellä auton ikkunasta tulevaa lämmintä ilmaa. Pienikin veto saa siis kallonpohjan tulehtumaan josta alkaa päänsärky jota en pysty edes sanoin kuvailemaan. Lamauttava ja helvetillinen olkoot nyt sanoja sille. Olen sairastanut ikäni migreeniä ja luulin tietäväni mitä on kova särky, mutta nyt sen vasta tiedän. Mikään ei tuohon särkyyn auta ja se voi kestää parisen viikkoa poistuen sitten taas vaikkapa viikoksi alkaakseen jälleen uudelleen. Sanomattakin on selvää, että näin kovilla pakkasilla niska on koko ajan alttiina kylmälle teki mitä tahansa.


Hetkellistä apua olen saanut oman lääkärini kallonpohjaan lykkäämistä kortisonipiikeistä. Piikillä ei kuitenkaan viitsisi ihan joka päivä käydä, enkä tiedä kuinka usein niitä voisi edes laittaa. Lääkäri sanoi, että fysioterapeutti saa hieroa saa vasta kun kallon kosketusarkuus on poissa. Lieneeköhän sellaista vaihetta koskaan tulossa... Tulehduskipulääkkeille olen allerginen, joten apua ei niistäkään tässä tapauksessa ole. Ensiavussa saa kyllä yhden illan hyvät tumut jos sinne vaivautuu, mutta särky palasi viimeksikin samana iltana.

Ihaa, I so feel you!

Onko siellä ruudun toisella puolen ketään joka olisi samasta vaivasta kärsinyt ja tai muuten osaisi auttaa? Onko tälläiselle tulehdukselle itse mitään tehtävissä?


Ps. Aika söpö joulukalenteri vai mitä? 10 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Ompa siulla tosiaan kurja seuralainen. Tuosta tulehduksesta en tiedä, en ole ennen kuullutkaan.
Toivon että saat apua ja vaivasi helpottaa, kipu ei ole mukvaa.
Jaksamisia.

Janet kirjoitti...

littleB, I so feel you! Mä tiedän ihan täysin sun tuntemukset! Tai siis vielähän mä en tiedä, mikä mun päänsäryn aiheuttaa, mutta särky päässä on joka tapauksessa aivan järkyttävä! Lääkäri ei epäillyt mun kallonpohjia, koska ne eivät tosiaan ole yhtään kosketusherkät, jumiutuneet kyllä, kun mä koko ajan jäkitän tän kivun vuoksi niskojani. Voi ei, kun sä olet allerginen tulehduskipulääkkeille. Buranakuuri olis voinut auttaa edes jonkin verran sulla, mulla kun ne ei ole auttaneet enää vuosiin. Nyt vaan kääri kaulauhuivin niin korviin, että suojaisi niskaakin edes hitusen. Mä lähettelen sulle hurjasti voimia ja paranemisia täältä. Mä en toivo kellekään näitä pääkipuja, niin kamalia kun ovat!

littleB kirjoitti...

Alan jo miettiä et kokeilen ottaa buranaa ja katson mitä tapahtuu :/ Epätoivo alkaa iskeä. Joo kyllä suojaukset on melkoiset, eilenkin päällä oli kaks huivia, pipo ja toppatakin huppu. En tiiä kuinka vois tätä enempää suojautua :( puuuuuh!

mehtäemäntä kirjoitti...

meilläpäin on sellanen hieroja joka käyttää sellasta jenkeistä rantautunutta "riivinrautaa"kallon pohjaa hieroessa. koskee ihan helvetisti vaan eipähän vaivaile kallonpohjat varsin kuukauteen sen käynnin jäläkeen..

littleB kirjoitti...

Muutan teille :)

Marmu kirjoitti...

Mä niin tiedän ton tunteen! Mulla oli varmaan yhteensä puoli vuotta kallonpohja sellainen, että ne lihakset meni välillä niin kipeäksi etten päässyt sängystä ylös sen älyttömän päänsäryn takia. Mullekin laitettiin piikkiä sinne paikkaan, jossa oli pahin jumi (kai sekin jollain lailla mulla myös oli tulehtunut?). Lopulta sain apua OMT-terapeutilta. Siis sellaisia aivan pieniä "jumppaliikkeitä" pienille lihaksille siellä jossain kallon lähettyvillä. Niitä kun tein niin sain vaivan kuriin. Ja taas kun vaiva silloin tällöin muistutti olemassaolostaan niin tein niitä harjoituksia. Nyt ei ole onneksi ollut puoleentoista vuoteen sellaista samanlaista. Ihan perusjumeja hartioissa ja niskassa vain..

Maanvaiva kirjoitti...

Voihan shitti! Ei oo kiva ei. :/

littleB kirjoitti...

Marmu: Kiitos tosta OMT-terapeuttivinkistä! Täytyykin heti rueta selvittään onko täälläpäin tollasta. Alkaa hiukan ahdistaa kun pyhät tulossa niin ei varmaan ole toivoakaan päästä omalle lääkärille, joka niitä piikkejä laittaisi. Viimeksi sairaalan ensiavussa oli sellanen tollikka lääkärinä joka ei suostunut piikkejä laittamaan ja latas vaan tramalia kankkuun.

Maanvaiva: no ei oo :(

Anonyymi kirjoitti...

Voi sinua! Kamala vaiva, kokemusta on vastaavasta. Siedätkö yhtään kylmää? Itselläni nimittäin auttaa jääpakkauksen (apteekista niitä sinisiä geelityynyjä) pitäminen takaraivolla niin kauan, että takaraivon alaosa suorastaan turtuu. Käytän niitä kylmäpakkauksia myös migreenissä lääkehoidon lisänä ja ilman en voisi olla! Voimia ja jaksamista sinulle.

littleB kirjoitti...

Kylmänhän sanotaan auttavan tulehdukseen. Pitäisi ihan testata tuo. Mulla on tollanen pussukka jota voi lämmittää ja kylmentää. Täytyypäs iltasella laittaa kylmäpussi takaraivolle, ei kait tässä mitään menetettävääkään ole :)

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review