19 heinäkuuta 2012

Tortut tulilla

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 10.20

Sunnuntaisen siivousurakan päätteeksi palkitsin itseni puolukkapiirakalla. Ja koska suursiivous on jatkunut täällä joka päivä sen jälkeenkin, on piirakkaa voinut hyvin syödä päivittäin niin lounaaksi, välipalaksi kuin iltapalaksikin. (Terkut vaan ravitsemusterapeutille!) 

Yleensä teen tätä Herkkupiirakaksi ristimääni piirakkaa mustikoista tai sitten mustikoista ja vadelmista, mutta tällä kertaa piirakkaan päätyi puolukkaa, koska tarkoituksena olisi tyhjentää pakastinta uusien mansikoiden tieltä.

Iltapalaksi lämmintä piirakkaa ja jääkylmää maitoa, aijaiiiiii.

Ohje taitaa olla aika perinteinen Mamman marjapiirakka, mutta meillä tämä on siis Herkkupiirakkaa.

Herkkupiirakka

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoitetut jauhot.
Taputtele korppujauhotettuun vuokaan ja lisää päälle marjat. 

Täyte:
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

200 astetta n.30min

Itse tein piirakan tällä kertaa gluteenittomista jauhoista kun niitä sattui kaapissa olemaan vielä runsaastikin. Jonkun verran ohjetta enemmän sai gluteenitonta jauhoa laittaa että taikinan sai irti kulhosta. Puolukoiden päälle heitin vielä ylimääräistä sokeria ettei tulisi liian kirpakkaa.
Hyvää tuli, nams!

Millaisia herkkuja teidän lempparileivonnaisiin kuuluu?



0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review