01 heinäkuuta 2012

Sagaformin Ötökkäansa

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 13.44
Valaisinostoksilla käydessäni Kodin Ykkösestä tarttui mukaan myös jo aiemmin katselemani Sagaformin Trap, Ötökkäansa.Mä pelkään amppareita ihan kuollakseni ja olenkin muutaman kesän ollut hepulissa kun parvekkeelle on ajoittain eksynyt oikeita jättiamppareita. Nyt kun parvekkeella on kukkivia kukkia olen ollut entistä enemmän paniikissa, joten parvekelasit ovat pysyneet kiinni. Niillä on pesä ilmeisesti jossain parvekkeeni yläpuolella räystäässä ja silloin tällöin ne ilmestyvät pörräämään parvekkeelle parvekelaseista huolimatta ja joskus oven ollessa auki niitä eksyy sisään asuntoonkin.


Tämä ansahan toimii yksinkertaisesti niin että keraamisen pullon pohjalle laitetaan jotain makeaa nestettä. Makeanhimoiset tyypit menevät sitten sitä nauttimaan mutta eivät osaakaan enää ulos. (Haha! Busted!)


Tämän pitäisi toimia monenlaisiin lentäviin ötököihin, joten syksyllä tuon voi siirtää keittiöön houkuttelemaan pienempiä lentäviä, kuten banaanikärpäsiä.


Minusta tämä on esineenä niin söpö että tuo menee parvekkeella ihan koristeenakin. Saas nähdä alkaako sinne kertyä myös amppareita. Ja wink wink, Trap on nyt Kodin Ykkösessä tarjouksessa 9€! Tämähän olisi aika mainio mökkituliainenkin, pitäisiköhän käydä muutama lisää käydä vielä hakemassa...

Oletteko testanneet tätä amppariansaa tai muuta keinoa piikkipyllyjen häätöön?


14 kommenttia:

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Teuvon Kuvat noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.
www.ttvehkalahti.blogspot.com

Acata kirjoitti...

Mun tulee jotenkin surku niitä pörriäisiä (jep, mulla ei oo niitä kohtaan kammoa...), kun menevät intsinä makeen perässä ja sit eivät enää pääse pois. :/ Mut jos vastaava setti löytyis hämyreille, niin mulla olis tollanen joka huoneessa. ;D Ötsivapaata sunnuntain jatkoa!

littleB kirjoitti...

Kiitos samoin!

littleB kirjoitti...

No ties vaikka tuo houkuttelis hämyreitäkin :D

Acata kirjoitti...

Kerro sit mikä oli saalis, löytyikö joukosta myös hämppejä. :)

littleB kirjoitti...

Raportoin löydöksistä! Se tuleekin olemaan mielenkiintonen prosessi se tuon tyhjennys :/ Jotain kuolleita ötököitä liisteröityneenä johonki mehuun, mitenkähän tuo puhdistetaan...

Acata kirjoitti...

Joo, voi olla aika kako-projekti... Ehkä vaan jotain ytyä putsaria sinne ja huljuttelua (siis sitten kun ne asukit on poistettu)...? Tai oma pulloharja tolle?

littleB kirjoitti...

Saattaa tulla aika mielenkiintosta :) Oon jo kolmesti käyny tänään kurkkaan sinne et joko siellä joku kelluu :D

Irina kirjoitti...

Mä mietiskelin tuollaista taannoin, mutta päätin etten hanki, sillä jos se makea neste alkaa houkuttelemaan paikalle normaalia enemmän amppareita, niin sitten oon lirissä! Mulla on ampiaisfobia, joten en pysty kauhuissani edes hengittämään kun niitä tulee lähelle. Lisäksi saan paniikkikohtauksen. Yh, ei siis amppariansaa tänne, mutta mielenkiintoa olisi kyllä kuulla sun ansakokemuksia sitten, kun ja jos niitä tulee. :)

littleB kirjoitti...

Joo muistankin et tosta sun fobiasta oli joskus puhetta. Inhottavaa :( Kyllä mäkin ajattelin sitä et alkaako tuo houkutella amppareita vaan enempi mutta tänään ainakaan ei ole näkynyt yhtäkään, nyt kun oikeen odotan et pääsisin näkemään ansan toimivuuden. Kerron ansakokemuksia kun niitä tulee :)

Tiina kirjoitti...

Mäkin vähän kelasin, että eikös tuo vaan houkuttele lisää ampiaisia...
Erityisesti ulkona tuon käyttäminen voisi olla aika kyseenalaista, koska siellä ne ampparit viattomana lentelevät mettä etsimässä ja joutuvatkin tuommoiseen kidutuskammioon!
Sisätiloissa ymmärrän kyllä, koska ampparit kotona ei ole kiva juttu.

littleB kirjoitti...

Joo tarkoitus on yrittää eliminoida vain parvekelasien sisäpuolelle itsensä jostain raosta kaivaneet yksilöt, ihan oman hengenkin takia :)

Joanna kirjoitti...

Raportoi sitten miten toimii! Itselläkin on aikamoinen kammo amppareita kohtaan. Minua on itseasiassa pistänytkin ampiainen aika monena kesän peräkkäin! Ehkä johtuu siitä, että hätistelen niitä niin kovasti paniikissa jos ne tulee lähelle=/

littleB kirjoitti...

Joo kerron tutkimustuloksia sitten kun niitä tulee :) Tänään ei vielä yhtään öppiä ollut eksynyt purkkiin.

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review