12 heinäkuuta 2012

Keittiön taulujen uusi ilme

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 11.00
Sain eilen vihdoin päätökseen uusimman tuunausprojektini!

Keittiön taulut ennen muutosta.
Nämä taulut tulivat mukana edellisestä asunnostani ja jotenkin vaan päätyivät seinään vaikka olivatkin aivan väärän väriset tänne uuteen kotiin.

Sunnuntaina kun satoi ja ukkosti päätin ryhtyä toimeen. Kaapista löytyi taannoin porrasjakkaran tuunaukseen ostamaani Osmo puuvahaa. Siispä kehykset irti ja vahaamaan. Sen kummemmin en kehyksiä esikäsitellyt, koska hiominen olisi pitänyt mennä tekemään ulos. Päätin että vaha joko tarttukoon tai sitten ei.

Ekan kerroksen jälkeen punertava kuulsi vielä selvästi läpi. Usko meinasi jo loppua ja ajattelin että haen mustaa maalia.

Päätin kuitenkin jatkaa ja toisen ja kolmannen vahakerroksen jälkeen alkoi näyttää jo paremmalta.
Ja nytpä en muistakaan enää laitoinko vielä neljännen kerroksen... Konttailin lattialla niin monena päivänä että laskut sekosivat. Käy muuten jalkatreenistäkin tollanen muutamien päivien kyykkiminen lattialla, testatkaas vaikka!

Eilen sitten vihdoin sain kuvat takaisin paikalleen.

Ja taulut takaisin seinään.

Aikas kivat niistä tuli!

Tuo pikkuruinen Osmo-vaha on kyllä ollut hintansa väärti. Olen käsitellyt sillä kaksi porrasjakkaraa, keittiön pöydän ja tuolit, yhden lipaston etulevyt ja nyt nämä. Kaikki ovat vaatineet lukuisia kerroksia mutta pikku purkki (0,125l) on vasta puolessa. Täällä varmaan pikkuhiljaa kaikki muuttuu eebenpuun väriseksi :) Loistava tuote kerrassaan kun tälläinen tumpelo ja myöhäisherännäinen sisäinen askartelija-tuunailijakin on saanut vaikka mitä kivaa aikaiseksi.


Kyseessä on siis Osmo läpikuultava puuvaha, väri: Eebenpuu.

Mitäs sanotte, parempi ennen vai jälkeen?Värimallikuva ja lisätietoja: Osmocolor


4 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Hyvä tuli! On kyllä kiva kun niin pienillä jutuilla saa muutettua ilmettä. Maalaaminen on aina kivaa ja jos kyllästyy niin voi taas vaihtaa väriä. :)

littleB kirjoitti...

Vahaamisen jälkeen aattelin siirtyä spraymaalauksen maailmaan, tarttis olohuoneeseen saada kullanvärisiä kehyksiä... :)

Pinkki työhuone kirjoitti...

Vau, tosi hienot tuli! Minäkin tykkään kovasti tummasta puusta. Tulikin nyt mieleen, että voisi vihdoin tänä kesänä yrittää saattaa loppuun jakkaroiden maalausprojektini, jonka aloitin viime kesänä maalaamalla mustaksi kaksi jakkaraa neljästä... :D Ehkä se siitä! :)

littleB kirjoitti...

Mua on nyt kyllä pahasti puraissut joku siivous- ja tuunailukärpänen :) Äsken kirjoittelinkin aiheesta, täällä on viikonlopun aikana saaneet huonekalut kyytiä kunnolla :D
Varo vaan ettet innostu maalaamisesta niinku mä, oikeen täällä etsin et mitäs seuraavaks tekis ;)

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review