12 kesäkuuta 2012

Postaustoive: Kylpyhuone

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 8.26
White & Fresh blogin Irinalla oli pohdinnassa kylppärin säilytysratkaisu ja minä kerroin Irinalle omastani. Tämä oma ideani kun on osoittautunut vuosien saatossa melkoisen toimivaksi ratkaisuksi pieneen kylppäriin. Irina toivoi että esittelisin ratkaisuni ja tartuinkin heti aiheeseen.

Varsinaisesti kylppärissäni ei ole mitään esiteltävää, se on enemmänkin tämän kämpän häpeäpilkku. Perus 70-luvun talon pikkuinen kylppäri, johon on tehty melkoisen epäonnistunut remontti edellisen asukkaan toimesta tai oikeastaan teettämänä. Paitsi että putkityöt on tehty päin p:tä, ja äärimmäisen rumasti, myös ilmeisesti vedeneristyksessä on ongelmia. Laattavalinnoista nyt puhumattakaan... Oikeasti tää kylppäri oli ainut asia mitä mietin tätä asuntoa ostaessani, et voinko kestää nykymuotoa kunnes on varaa tehdä itse uusi remppa. Ja siinä vaiheessa uuden rempan tekeminen olisi ollut tyhmääkin, ostohetkellä kun rempasta oli kulunut vasta parisen vuotta ja pinnat olivat kuitenkin ehjät ja siistit. Kestetty on nyt reilut 5 vuotta tätä ja jotenkin silmä on tottunut unohtamaan tuon boordin olemassaolon...


Meillä purkkien ja puteleiden, vanujen ynnä muun sälän säilytyspaikkana toimii siis muovinen Ikean Trones kenkäkaappi.

Kaappi koostuu kolmesta leveydeltään 51cm kippimallisesti avautuvasta laatikosta jotka kiinnitetään seinään ja kokonaisuudestahan voi tehdä haluamansa kokoisen ja muotoisen. Muovinen kaappi on helppo pitää puhtaana ja pinttyneen pölyn voi poistaa vaikka pistämällä koko kaapin pesulle.

Kylppärini on kooltaan vain noin 2m x 1,5m ja edellinen pystymallinen säilytyskaappi vei lattiatilaa syvyydeltään tuosta oikeasta laidasta about tuon pesukoneen leveyden verran, ja leveydestä saman verran. Tämä nykyinen on syvyydeltään ainoastaan 18cm ja kätkee sisäänsä tuplasti tavaraa edelliseen avohyllykköön verrattuna. Mä myös inhoan kylppärin pölyä joka kosteuden kanssa jämähtää joka hemmetin pullon kylkeen niin että kaikki on sen kuonan peitossa. Tässä ovat purkit laatikossa piilossa ja purkit pysyvät pölyttöminä, aivan mahtavaa!

Ja purkkeja mahtuu paljon!! (Seinätilaahan olisi vielä sen verran että mahtuisi laajentamaan vielä tuplasti...hmmm)


Uusi suihkuverhokin on ollut etsinnässä ties kuinka kauan. Olen vaan niin kiintynyt tuohon jumppaavaan ukkoon etten tohdi hänestä luopua ;)


Muuttaessani en tehnytkään kylppäriin mitään muuta kuin vaihdoin perinteisen 70-lukulaisen peili ja lasihylly häkkyrän tuollaiseen pelkkään hopeakehyksiseen peiliin. Suihkuverhon takana pesukoneen vieressä on suihkuseinä jossa on suihkuhylly johon mahtuu hyvin shampoot ja muut.

Kuva: Ikea
Ikean kuvissa on tuota Tronesia käyetty eteisen säilytykseen muutenkin. Pitääkin mittailla josko tuosta oli ratkaisu mullekin eteiseen huiveille, käsineille ja muille.

Että sellainen kylppäri täällä toistaiseksi. Talooni on tulossa muutaman vuoden päästä putkiremontti ja vielä ei ole selvillä tuleeko se vaikuttamaan asuntojen kylppäreihin. Mikäli jotain tuolla siinä yhteydessä auotaan,  teetän varmaan sen kylppärirempankin siinä yhteydessä sitten. Näkeepähän sitten millanen yllätys siellä lattian alla muhii jos se eristys todella on pettänyt... Siihen asti vaan sitten lottoa vetämään, tiedossa kun ei ole ihan pikku investointi, jo sen pelkän putkiremontinkaan osalta.

Millaisia säilytysratkaisuja teidän kylppäreistä löytyy?

10 kommenttia:

Irina kirjoitti...

Oi vitsi, kätevä ratkaisu kyllä! Toi on just hyvä, kun kaapissa ei syvyyttä ole paljon eli tilaakaan ei mene kovin. Omalla kohdallani tuo ei varmaankaan kävisi, sillä meillä ei kylppäriin saa porailla reikiä. Hitsin vitsi sentään. :/

Hanna ★ kirjoitti...

Vitsit kun hyvä idea! Mä olen haaveillut kylppäriin sitä pienintä Componibilia mut toi olis kyllä huomattavasti huokeempi ratkaisu. En tiedä sit mitä mieltä mies on kun hän vastustaa yleensä kylppärin seiniin reikien poraamista.

littleB kirjoitti...

Irina: No voi hitsi sentään :/ Jos salaa tekee? ;)
Hanna: Compo on kyllä ihana. Niitä aikoinaan myydessäni aloin tosin kyseenalaistaa sen käytännöllisyyden. Tästä dilemmastakin saa ehkä postausaiheen tulevaisuuteen: Onko Componibili vain kaunis esine vai mihin käyttötarkoitukseen se olisi muuta ratkaisua parempi? :)

Acata kirjoitti...

Ihan mahtava idea!!! Niin pöllisin ton muuten, mut valitettavasti kaatuu mullakin niihin reikiin. :(

littleB kirjoitti...

Damn!

Ansku kirjoitti...

Hih, vähänkös hauska suihkuverho :D

Meidän kylppäri on ihan tosi perus, ei sielä ole oikeastaan mitään muuta kuin wc-pytty, suihku ja tilaa kuivattaa pyykkiä. Mutta jos olisi rahaa, laittaisin siihen tyhjään tilaan poreammeen <3

littleB kirjoitti...

Heh, jumppaava ukko on kulkenut mun mukana jo monessa kodissa :)
Voi, poreamme ois kyllä niin ihana, tai oikeestaan mulle kelpais vaikka tavallinenkin amme :)

Rimma kirjoitti...

Hitsi tuohan onkin kätevä pieneen kylppäriin! Meille nyt TOIVOTTAVASTI tulee sinne ihan järkevä säilytysratkaisu, mutta hitsit kun nekin on niin kalliita. Nojoo, mutta tuo teidän kylppärin seinä ei oo yhtään niin paha ku meillä. Mieti, se on lattiaa myöten SININEN.

littleB kirjoitti...

Totta, ei toi ole ihan pahinta mitä vois olla. Mutta joskus sitten ku rikastuu on tuosta eroon päästävä... :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi, mistä tuollaisen suihkuhyllyn saa ostettua, johon laittaa shampoot jne? :)

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review