Laiskan sunnuntain piristykseksi päätin tehdä leipää. Ensi viikolla olisi tarkoitus aloittaa uusi kokeiluluonteinen ruokavalio, joka ei sisällä ollenkaan vehnää, kananmunaa eikä maitotuotteita. (Lisäksi muitakin vältettäviä aineita on pitkä lista.) Kokeiluun päätyi gluteenittomasta leivästä oma versio eri jauhoja yhdistellen. Totta puhuen kyseenalaistin paiston viime metreille asti tuleeko tästä leipää ensinkään, koska tekele näytti koneessa aivan taikinamöykyltä. Ihan syötävä, pieni leipä siitä tuli kuitenkin. Ja vasta paistettu leipähän on aina hyvää vaikkei nyt ihan täydellisesti olisikaan onnistunut :)



Gluteeniton leipä leipäkoneella, oma muunnos

  • 3 dl vettä 
  • 1 tl suolaa 
  • 2 tl sokeria 
  • loraus oliiviöljyä
  • 0,5 dl sokerijuurikaskuitua hiutaleena 
  • 1 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 5 dl gluteenittomia jauhoja (1dl Sunnuntai gluteeniton jauhoseos, 2dl Jyttejauho, 1dl Viljatuote vaalea hiivaleipäjauho ja 1dl kaurahiutaleita )
  • 3 tl kuivahiivaa
Mittaa vesi taikinakulhoon, lisää suola, sokeri ja öljy.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada kulhoon. Lisää hiiva jauhojen päälle.

Itse paistoin koneen normal-ohjelmalla 2h 40min.

Otan innolla vastaan jos jollakulla on hyväksi havaittuja gluteenittomia leipäreseptejä, joko koneella tai käsin tehtäväksi!

Alkuperäinen ohje